Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
7. 5. 2014,
21.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Renault Twingo Revoz Družinski Avtomoto

Sreda, 7. 5. 2014, 21.56

8 let

Novi twingo: mladi inženir dobil priložnost le dva meseca po diplomi

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
O socialnodružbenem vplivu milijonskega projekta, v okviru katerega bo Revoz izdeloval novega twinga, zgovorno pričajo nasmejani obrazi ljudi, ki so v težkih časih dobili zaposlitev, mnogi celo prvo.

Gregor bo kot mlad inženir izkušnje nabiral z vodenjem linije

Novomeški Revoz kruh posredno in neposredno reže več kot sedem tisoč ljudem. Zato je jasno, da je bil dan, ko so v tovarni uradno zabrneli stroji čisto nove proizvodnje linije za izdelavo novega renaulta twinga, nedvomno velik tako za Dolenjsko kot tudi za celotno Slovenijo.

"Diplomiral sem februarja in se že po dveh mesecih zaposlil v podjetju Revoz. Vsekakor je novi twingo pripomogel k temu, da smo mnogi mladi dobili zaposlitev v tem našem Revozu," pove mladi diplomirani inženir strojništva Gregor Jenič, ki bo po uvajalnem procesu prve, a sila dragocene izkušnje začel nabirati kot upravljavec linije.

Ponosni varilec Aleš

Od zadovoljstva zaradi nove službe v ugledni tovarni je na veliki ploščadi, kjer se z avtobusi in osebnimi avtomobili po svoje sanje in tudi žulje vsakodnevno pripelje več kot dva tisoč ljudi, sijal Aleš Trbanc, ki bo na twingu varil zadnja vrata.

"Nova delavnica, nov avtomobil. Vse je novo, novi stroji. Zanimivo je z vidika avtomobilizma in strojništva. Z veseljem greš na delovno mesto," pove Aleš in poudari, da bo avtomobil kakovosten, saj je novomeška tovarna že dolgo časa med najboljšimi v skupini Renault.

Na Revoz je ponosen tudi prvi mož Renaulta

Avtomobilski velikan Renault je v novomeško tovarno vložili 450 milijonov evrov, da bo na najsodobnejših proizvodnih linijah zadnja lahko kakovostno proizvajala novega twinga in Daimlerjev štirisedežni smart.

Na slovesnem odprtju je bil tokrat tudi priv mož Renaulta Carlos Ghosn. Po ogledu opravljenega dela na novi infrastrukturi je povedal, da so zaposleni v Revozu lahko ponosni na svoje sodelovanje z Daimlerjem, s katerim so se morali naučiti sodelovati. Hkrati pa so morali v svojo proizvodnjo uvesti novo skupno vozno osnovo za novega twinga in novega smarta. Glede omenjene vozne osnove je povedal, da je bistvenega pomena za zmanjšanje stroškov proizvodnje in optimiziranje naložbe.

Ghosn je še opozoril, da sta med cilji Revozove tovarne uspešen zagon proizvodnje novega twinga in ohranitev njenega mesta med najboljšimi Renaultovimi in Nissanovimi tovarnami. Na vprašanje, ali bodo v Novem mestu morda v prihodnje nastajali tudi Nissanovi modeli, pa je odgovoril, da najverjetneje ne, ni pa izključil te možnosti.

Novi twingo je zgrajen tudi s pomočjo slovenskega znanja

Pri izdelavi novega twinga bo sodelovalo precej slovenskega znanja, približno 30 odstotkov vgrajenih delov bo izdelanih v Sloveniji.

Po podatkih družbe Renault Nissan Slovenija bo novi twingo, ki na trg prihaja sedem let po svojem zadnjem predhodniku, na voljo v dveh motornih različicah in s tremi paketi opreme.

Ne spreglejte