Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
17.45

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Foto: Jure Gregorčič

Natisni članek

Ford advertorial Avtosalon Ljubljana 2017

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 17.45

2 meseca

Modri oval bo na slovenskem avtomobilskem salonu ponudil doživetje salona v Ženevi

Ford iz Ženeve v Ljubljano: atraktivne novosti in druženje z zimskimi junaki #video

Vsebino omogoča Summit Motors Ljubljana

Foto: Jure Gregorčič

Ford salon Ženeva 2017 - advertorial | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Sprehod po Fordovem razstavnem salonu v Ženevi je svojevrstno doživetje avtomobilske zgodovine, srečanja na štiri oči z motošportnimi legendami in fascinacije sodobne tehnologije. Del tega spektakla pod okriljem modrega ovala skupaj z zabavnim šovom s slovenskimi zimskimi junaki bo mogoče doživeti od 27. marca na salonu v Ljubljani. Kliknite za vstopnice.

Po desetletju zatišja se vrača slovenski avtomobilski spektakel

Ford Sloveniji obljublja čisto pravi spektakel, ki bo povzel velik del tistega, kar lahko trenutno občudujejo obiskovalci njihovega atraktivnega razstavnega prostora v Ženevi. | Foto: Jure Gregorčič Ford Sloveniji obljublja čisto pravi spektakel, ki bo povzel velik del tistega, kar lahko trenutno občudujejo obiskovalci njihovega atraktivnega razstavnega prostora v Ženevi. Foto: Jure Gregorčič V soju žarometov avtomobilskega spektakla je na dejstvo, da Fordove novosti iz Ženeve prihajajo v Ljubljano, opozoril tudi David Jurič, generalni direktor Summit motors Ljubljana in predsednik sekcije za osebna motorna vozila pri trgovinski zbornici Slovenije:

"Po dolgih enajstih letih se avtomobilski salon vrača v Slovenijo, tokrat v Ljubljano na Gospodarsko razstavišče. Trajal bo od 27. marca do 2. aprila. Ne gre samo za avtomobile, ki bodo postavljeni na ogled, saj se avtomobilska paradigma spreminja. Nismo zgolj avtomobilisti, smo tisti, ki zagotavljamo mobilnost v najširšem pomenu besede. V Sloveniji je tudi veliko takih ljudi, ki jih zanimata tehnika in tehnologija, zato bomo pri Fordu poskrbeli zanje. Ponudili bomo prerez petkratnega zmagovalca med majhnimi motorji, to je 1.0 motor Ecoboost. Verjamem, da se nas bo kar veliko razstavljavcev potrudilo, da bomo pripravili bogat spremljevalni program, animacije, ki ne bodo samo zabavne, ampak tudi poučne za vse generacije. Zato vljudno vabljeni na salon."


Nova ford fiesta ST – mali športnik z 1,5-litrskim trivaljnikom in izbiro voznih programov

Nova ford fiesta: večja, pametnješa, varnješa in zabavnejša v boj za vrh evropskega avtomobilskega trga


V Ženevi je razstavljen Ford GT v posebni omejeni različici Ford GT ’66 Heritage Edition. Model so izdelali v počastitev Fordove zmage v Le Mansu leta 1966, osupne pa z zunanjostjo v sijajni ali mat barvi Shadow Black s srebrnimi progami, izpostavljenimi deli iz ogljikovih vlaken, veliko številko 2 v barvi Frozen White na motornem pokrovu in vratih ter 20-palčnimi platišči, ki so kovana iz enega kosa aluminija in lakirana z zlatim mat prosojnim lakom, kolesne matice pa so črne. | Foto: Jure Gregorčič V Ženevi je razstavljen Ford GT v posebni omejeni različici Ford GT ’66 Heritage Edition. Model so izdelali v počastitev Fordove zmage v Le Mansu leta 1966, osupne pa z zunanjostjo v sijajni ali mat barvi Shadow Black s srebrnimi progami, izpostavljenimi deli iz ogljikovih vlaken, veliko številko 2 v barvi Frozen White na motornem pokrovu in vratih ter 20-palčnimi platišči, ki so kovana iz enega kosa aluminija in lakirana z zlatim mat prosojnim lakom, kolesne matice pa so črne. Foto: Jure Gregorčič

Ste že kdaj sedeli v legendarnem Mustangu in v živo slišali pesem osmih valjev? Ne? Zdaj je priložnost.

Ford Performance je laboratorij za inovacije in testni poligon za ustvarjanje edinstvenih športnih vozil, delov, dodatne opreme in izkušenj za uporabnike. Vključuje razvoj inovacij in tehnologij na področju aerodinamike, zmanjšanja mase, elektronike, športnih pogonskih sklopov in učinkovite porabe goriva, ki jih je mogoče uporabiti v širši paleti Fordovih vozil. | Foto: Jure Gregorčič Ford Performance je laboratorij za inovacije in testni poligon za ustvarjanje edinstvenih športnih vozil, delov, dodatne opreme in izkušenj za uporabnike. Vključuje razvoj inovacij in tehnologij na področju aerodinamike, zmanjšanja mase, elektronike, športnih pogonskih sklopov in učinkovite porabe goriva, ki jih je mogoče uporabiti v širši paleti Fordovih vozil. Foto: Jure Gregorčič Ford na salonu v Ženevi ponuja enega najbolj atraktivnih razstavnih prostorov, ki ponuja interaktivni prepelet zgodovine, motošporta in novih tehnologij. Piko na i temu spektaklu dodajajo novi modeli, ki pridejo tudi na slovenske ceste. Med osrednjimi novostmi bo Ford na slovenskem salonu predstavil tehnološko najnaprednejši majhen avtomobil na svetu, ki na mestne ulice, zavite gorske ceste in v družinske garaže prinaša štiri različne osebnosti: prestižno izvedbo Vignale, športno, dinamično, navihano ST-Line, urbano-elegantno Titanium in avanturistično Active. Različici Fieste s tremi in petimi vrati odlikujejo vrhunska kakovost in prefinjenost, elegantna nova zunanjost in revolucionarno oblikovanje notranjosti z več možnostmi za personalizacijo kot kadarkoli do zdaj. Ford je poskrbel za še več zabave pri vožnji, prav ta dejavnik pa je Fiesti že štiri leta zapored zagotovil naziv najbolje prodajanega majhnega avta v Evropi.

Slovenska premiera: prestižna Ford Fiesta Vignale

Svojo veliko slovensko premiero bo Fiesta v Ljubljani doživela prav v najbolj prestižni in razkošni različici Vignale. V svojem razredu malih avtomobilov jo naredijo unikatno oblikovana 18-palčna platišča iz zlitine, ekskluzivni zunanji dodatki in barve ter šestkotno prešito usnjeno oblazinjenje sedežev. Pika na i pa so storitve, ki jih lahko uporablja voznik tako opremljene Fieste Vignale. Tukaj je urbana dama povsem brez konkurence. Pridite in se z njo osebno spoznajte v Ljubljani. | Foto: Ford Svojo veliko slovensko premiero bo Fiesta v Ljubljani doživela prav v najbolj prestižni in razkošni različici Vignale. V svojem razredu malih avtomobilov jo naredijo unikatno oblikovana 18-palčna platišča iz zlitine, ekskluzivni zunanji dodatki in barve ter šestkotno prešito usnjeno oblazinjenje sedežev. Pika na i pa so storitve, ki jih lahko uporablja voznik tako opremljene Fieste Vignale. Tukaj je urbana dama povsem brez konkurence. Pridite in se z njo osebno spoznajte v Ljubljani. Foto: Ford

Na cesta prihaja tudi Fiesta ST, eden vozniško najzabavnejših avtomobilov ta hip, ki ostaja zvest filozofiji zagotavljanja vrhunske tehnologije za izboljšanje vsake malenkosti odzivnega podvozja in pogonskega sklopa.

Kaj zmorejo mojstri avtomobilske atletike na oddelku Ford Performance, boste lahko v živo videli na slovenskem avtomobilskem salonu v Ljubljani, kjer bo na ogled razburljivi Focus RS. To je avtomobil, ki voznika nasmehne in osreči. 

Naslednja generacija Ford Fieste prinaša vodilne tehnologije v razredu za dodatno udobje, priročnost in varnost. Napredne asistenčne tehnologije podpirajo dve kameri, trije radarji in 12 ultrazvočnih senzorjev, ki lahko kombinirano nadzirajo območje v krogu 360 stopinj okrog vozila in preverjajo do 130 metrov ceste pred vozilom – več od dolžine nogometnega igrišča. Fiesta je prvi Ford z izboljšano različico pomoči za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev, ki lahko s pomočjo žarometov zazna osebe na ali ob cesti, preden prečkajo pot vozila. | Foto: Jure Gregorčič Naslednja generacija Ford Fieste prinaša vodilne tehnologije v razredu za dodatno udobje, priročnost in varnost. Napredne asistenčne tehnologije podpirajo dve kameri, trije radarji in 12 ultrazvočnih senzorjev, ki lahko kombinirano nadzirajo območje v krogu 360 stopinj okrog vozila in preverjajo do 130 metrov ceste pred vozilom – več od dolžine nogometnega igrišča. Fiesta je prvi Ford z izboljšano različico pomoči za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev, ki lahko s pomočjo žarometov zazna osebe na ali ob cesti, preden prečkajo pot vozila. Foto: Jure Gregorčič

Tudi v salonu v Ljubljani bo pestro. | Foto: Jure Gregorčič Tudi v salonu v Ljubljani bo pestro. Foto: Jure Gregorčič "Dostopna športnost je srce Fordovih prizadevanj. Od aktivne aerodinamike superšportnika Ford GT do izbire voznih načinov v naši naslednji generaciji Fieste ST razvijamo modele Ford Performance z inovacijami, ki voznike navdušujejo z osupljivostjo naših dirkalnikov," je v Ženevi povedal Jim Farley, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa.

Ti modeli vključno s trenutno enim najbolj vročih "ljudskih" športnih avtomobilov na svetu, Fordom Focusom RS, bodo na ogled postavljeni tudi v Ljubljani. Seveda ne bo manjkal prvi zvezdnik, prava ikona Forda Mustanga. Če še niste slišali njegovega čudovitega napeva, ko zadoni osem valjev petlitrskega stroja s 421 "konji" … Verjemite, gre za osupljivo izkušnjo, ki je ne gre zamuditi.

Pri Fordu boste lahko odprli vrata legende in sedli v njegov objem, se na štiri oči spoznali z enim najbolj vročih športnih avtomobilov ta hip ali pa segli v roke kakšnemu izmed slovenskih zimskih športnih junakov. Šova pri modrem ovalu med 27. marcem in 2. aprilom sredi Ljubljane ne gre zamuditi.   | Foto: Jure Gregorčič Pri Fordu boste lahko odprli vrata legende in sedli v njegov objem, se na štiri oči spoznali z enim najbolj vročih športnih avtomobilov ta hip ali pa segli v roke kakšnemu izmed slovenskih zimskih športnih junakov. Šova pri modrem ovalu med 27. marcem in 2. aprilom sredi Ljubljane ne gre zamuditi. Foto: Jure Gregorčič

Ali ste vedeli …

Ford salon Ženeva 2017 - advertorial | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič … da se vozniki novih Fordovih modelov lahko pogovarjajo s svojim avtomobilom?

Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 recimo voznikom nove Fieste, ki bo v Slovenijo prvič prišla kar s salona v Ženevi, omogoča upravljanje funkcij zvočnega in navigacijskega sistema ter povezanega pametnega telefona s preprostimi pogovornimi glasovnimi ukazi. "Poišči mi najbližjo bencinsko črpalko, preberi mi SMS-sporočilo …" Pridite torej na salon v Ljubljano in pri Fordu preverite, kaj vse zmore pameten in varen avtomobil.  

Virtualne izkušnje in čisto konkretno spoznavanje novih tehnologij, kjer bo mogoče iz prve roke preveriti komunikacijske sposobnosti Fordovih novih sistemov. Na lastne oči se boste lahko prepričali, kako s preprostim pritiskom na gumb Fordu povejte svoje želje "potrebujem kavo", "potrebujem gorivo" ali "najdi parkirišče" …

Videli boste, kako SYNC 3 poišče kavarne, bencinske črpalke ali parkirišča v okolici, prav tako preprosto pa je iskanje železniških postaj, letališč in hotelov.

Ford in LEGOGroup sta združila moči in zbirki modelov legendarnih zmogljivih cestnih vozil in dirkalnikov LEGO Speed Champions dodala modela 2016 Ford GT in 1966 Ford GT40. | Foto: Jure Gregorčič Ford in LEGOGroup sta združila moči in zbirki modelov legendarnih zmogljivih cestnih vozil in dirkalnikov LEGO Speed Champions dodala modela 2016 Ford GT in 1966 Ford GT40. Foto: Jure Gregorčič

Video: Ljudskega športnika ljudem …


Nagradna igra: podarjamo vstopnice za avtomobilski salon Slovenije v Ljubljani 

Nagradna igra je končana. Nagrajenci so:

Aleksander Mušič
Alenka Ambrožič
Andrej Božič
Armin Ferjan
Boris Štrakl
Boštjan Grafenauer
Brane Nezman
branko baloh
Gašper Sitar
gorazd kleindienst
Igor Primar
Jure Rebernik
Klemen Možina
Klemen Skapin
Kristjan Marcijan
luka. zibert
Marko Urbanija
Matej Tomšič
Miloš Tomšič
Mito Vidakovic
Nejc Peterlin
Patrik Istinič
Pavel Čelik
Radko Benčič
Rajko Kreft
Robert Bazjak
Sebastjan Goričan
Tim Muhič
Žan Kastelic
Žiga Kadunc Kastelec
Ne spreglejte