Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2013,
19.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ford Chevrolet Harley-Davidson

Sobota, 21. 9. 2013, 19.35

6 let, 7 mesecev

Born in the USA, pristali pa v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na že devetem srečanju ameriških vozil smo rockerje spraševali, zakaj so sanje o rock'n'rollu boljše od tistih o samurajih in ninjah ter zakaj je globoki zvok V8 prijetnejši od visokega dirkaškega.

Moški z Marsa, ženske z Venere

Ljudje smo si različni. V tem stavku nima smisla odkrivati vode. Znan je tudi rek, da moški prihajamo z Marsa, ženske pa z Venere. Veljalo naj bi, da ženske bolj zanimajo moda, kozmetika in trači, medtem ko moške avtomobili, "fuzbal" in pivo.

Ženske se vznemirijo, ko vidijo novo Guccijevo torbico in vonjajo nov Naomijin parfum, moški pa zastrižemo z ušesi, ko mimo prirohni ameriški V8 ali pa značilen bobneči zvok harleyja. A z ušesi zastrižemo tudi, ko mimo prileti športni motocikel, ki poje tako visoko, kot bi stali ob dirkališču, ali pa ko pripoje honda civic z VTEC-om.

Seveda smo se ravno zaradi zadnje povedi na srečanju ameriških vozil in harley-davidsonov vprašali: "Dobro, kaj je zdaj boljše, američani z rock'n'rollom ali športni japonci z elektronsko glasbo? Ali utrip srca poskoči zaradi zvoka izpuha, ki mu daje glas brbotanje osmih grl? So soprani iz dežele vzhajajočega sonca sposobni spremeniti kožo pravega ameriškega rockerja v 'purjo kolt'?"

Glory days

Odgovori nas seveda niso presenetili, kot nas niso ne tisti na srečanju japonskih vozil ne tisti, pridobljeni na avstrijskem Koroškem, ko smo se spraševali, ali ogenj med Oplom in Volkswagnom še gori.

Tukaj, na srečanju v Ljubljani, smo našli le ljubitelje ameriških vozil, in to takšne, ki jim srce gori v ritmu Springsteenove Glory days. Kot pravijo sami: "To ni življenje, ki ga izbereš sam, to življenje izbere tebe, motor V8 ti da krila. Rock'n'roll te okuži, in ko si enkrat okužen, ni vrnitve, ni poti nazaj. Long live rock'n'roll!"

Vixen Bomb Gang

Si lahko predstavljate ameriškega mišičnjaka brez pin-up lepotice? Seveda ne. Kaj pa srečanje ameriških vozil brez skupine pin-up deklet? Tudi ne, kajne?

Vixen Bomb Gang se imenuje skupina deklet, ki ohranja videz deklet iz 50. let prejšnjega stoletja. Obožujejo nastopanja in nastavljanje fotografskim objektivom, tetovaže, pirsinge, mačke in stare ameriške mišičnjake. Brez njih si pravega srečanja ameriških vozil ne moremo predstavljati.

Ne spreglejte