SiolNET. Avtomoto Promet
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razpadajoče gume niso bile njegova edina kršitev #foto

1,25

termometer

Koprski policisti so na avtocestnem križu in vzporednih cestah izvajali poostren nadzor tovornih vozil. Med kršitelji so ustavili tudi tovorno vozilo, na katerem so ugotovili več tehničnih nepravilnosti, vključno z močno obrabljenimi gumami. Odredili so mu tehnični pregled v Postojni, ki je domneve policistov potrdil, zato so mu izdali plačilni nalog.

Policisti so opravili nadzor pri 32 voznikih tovornih vozil. Ugotovili so tudi hujše kršitve delovnopravne zakonodaje in neustreznost tovornih vozil. Izvedli so 19 ukrepov in dva hitra postopka z izdajo odločbe, so sporočili.

Primer večje kršitve, ki zelo izstopa, je bil voznik tovornega vozila, podjetja iz Logatca. Voznik je s tovornim vozilom peljal po regionalni cesti od Logatca proti Razdrtem, kljub temu da cesta dovoljuje le vožnjo tovornim vozilom v lokalnem prometu.

audi Avtomoto 323 kilometrov na uro po avtocesti: policija išče drznega voznika #video

Kršitve ugotovili tudi med kontrolo tahografa

"Med kontrolo tahografa je bilo ugotovljenih več kršitev delovnopravne zakonodaje. Zaradi ugotovljenih tehničnih pomanjkljivosti na vozilu je bil vozniku odrejen izredni tehnični pregled v Postojni, kjer so se domneve policistov tudi potrdile. Vozniku je bil izdan plačilni nalog v višini 300 evrov, zoper pravno osebo pa bo voden prekrškovni postopek," so sporočili s koprske policijske uprave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin