Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
12.58

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

2

Natisni članek

promet promet zastoj zastoj

Petek, 3. 8. 2018, 12.58

5 let, 9 mesecev

Prihaja nov prometno infarktni konec tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

2

Ker so poletne počitnice začele vse evropske države, je promet po slovenskih cestah močno obremenjen. Voznikom, ki se odpravljajo proti hrvaški obali, svetujemo potrpežljivost, na pot naj se primerno pripravijo in naj odrinejo proti morju v primernejših urah, ko je na cestah manj prometa.

omejitev hitrosti Avstrija
Avtomoto Bi morali enako kot Avstrijci poizkusiti tudi v Sloveniji?

klimatska naprava
Avtomoto Tiste večne dileme s klimo v avtu, kaj storite vi?

Prihod in odhod turistov v tem časovnem obdobju največji

Ker se je s 1. avgustom začela ferragosta, so se številnim tujim turistom zdaj na cesti pridružili še Italijani. Posledično bo ta konec tedna močno povečan promet v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko v obeh smereh. Posledično lahko zaradi počitnic po Evropi do konca avgusta, od petka do vključno ponedeljka, pričakujemo zelo povečan promet na cestah.

Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Največ gneče bo vsak vikend na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri  ter na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju priporočamo uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.

Na Gorenjskem bodo čedalje pogostejši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj).

Prometnoinformacijski center poroča o zastojih na pomurski avtocesti pred mejnim prehodom Pince proti Madžarski, na dolenjski avtocesti med priključkom Obrežje in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški ter na glavni cesti Starod–mejni prehod Starod.

Trenutne čakalne dobe na mejnih prehodih:

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Starod, Obrežje, Slovenska vas in Gruškovje. Na mejnem prehodu Starod osebna vozila ob izstopu iz države čakajo približno eno uro in pol. Čakalna doba na prehodu Gruškovje za osebna vozila ob vstopu in izstopu 20 minut. Na prehodu Obrežje je čakalna doba za voznike osebnih vozil ob izstopu 30 minut, na prehodu Slovenska vas pa 45 minut. 

Talin
Avtomoto V Estoniji brezplačen javni prevoz, kaj pa v Sloveniji?

Nemoteno pot omejujejo številna dela na cestah

Trenutno potekajo dela na vzhodni ljubljanski obvoznici na odseku od Bizovika do razcepa Malence, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih, začasna prometa ureditev je tudi na kraku, ki od predora vodi do priključka Ljubljana - jug, ravno tako je promet oviran tudi na samem priključku. Vsa dela bodo zaključena predvidoma 16. avgusta.

Veliko težav povzročajo tudi dela na cestninski postaji Log. Dodatno pa se bo na območju današnje upravne stavbe cestninske postaje urejal plato za namen nadaljnje uporabe tega območja še 55 dni (do konca septembra), kar pa naj ne bi bistveno vplivalo na pretočnost prometa. Torej bodo dela na cestninski postaji v celoti, to pomeni vključno z novim platojem v zaledju, končana predvidoma konec septembra.

Proti primorski vas čaka še zastoj na viaduktu Ravbarkomanda, kjer se nadaljuje obnova.

Najbolj obremenjeni mejni prehodi so Sečovlje, Dragonja, Starod, Obrežje in Gruškovje, zato priporočamo uporabo manjših in bistveno manj pretočnih prehodov. | Foto: STA , Najbolj obremenjeni mejni prehodi so Sečovlje, Dragonja, Starod, Obrežje in Gruškovje, zato priporočamo uporabo manjših in bistveno manj pretočnih prehodov. Foto: STA ,

Dars: Potovanje načrtujte, ko so glavne prometnice manj obremenjene

Pred odhodom na pot je pomembno, da potovanje načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. Namesto uporabe najbolj obremenjenih cest in mejnih prehodov poiščimo alternativne poti, poudarjajo na Darsu.

Če je le mogoče, se na pot odpravimo, ko so glavne prometnice proti turističnim krajem manj obremenjene. Sicer pa izberimo manj obremenjene ceste in mejne prehode ter se na pot odpravimo v čim zgodnejših jutranjih urah.

Pred začetkom potovanja poskrbimo za poln rezervoar goriva, dovolj vode, pa tudi za kakšen prigrizek, ki pride prav, če obstanemo v daljšem zastoju, pojasnjujejo na Darsu.

Ne spreglejte