Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 4. 2018,
8.13

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Natisni članek

mejni prehodi zastoj zastoj promet promet Hrvaška

Sobota, 28. 4. 2018, 8.13

5 let, 12 mesecev

Zaradi nesreče zaprta cesta Portorož - Sečovlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Po informacijah prometno-informacijskega centra je zaradi prometne nesreče zaprta cesta Portorož - Sečovlje pri letališču. Obvoz je mogoč preko mejnega prehoda Dragonja. Dolenjska avtocesta zdaj spet odprta, promet poteka po enem pasu.

Promet na dolenjski cesti, ki je bila zaradi prometne nesreče zaprta med Brežicami in Drnovim proti Ljubljani, zdaj poteka po odstavnem pasu. Še vedno je tam zastoj zastoj, obvoz za osebna vozila je mogoč po regionalni cesti Brežice - Drnovo.

Kaj se je na cestah dogajalo čez dan

Začetek prvomajskih praznikov je zaznamovala tudi gneča na nekaterih drugih cestah in mejnih prehodih proti Hrvaški. Po poročanju Prometno-informacijskega centra so bili zastoji na koncu podravske avtoceste, ter na cestah pred mejnim prehodom Gruškovje in Sečovlje.

Zastoji so nastajali na primorski avtocesti med Uncem in Postojno oziroma pred delovno zaporo na Ravbarkomandi proti Kopru.

Zastoji so bili vse do večera tudi na cestah Izola–Strunjan, Šmarje–Dragonja, Lucija–Sečovlje.

Današnji, a vse pogostejši prizor z obvoznice nad Izolo. | Foto: Bojan Ikić Današnji, a vse pogostejši prizor z obvoznice nad Izolo. Foto: Bojan Ikić

O zastojih so poročali tudi z vzhodne in severne ljubljanske obvoznice, in sicer od priključka Industrijska cona Moste proti Sneberjem. Kolona vozil je bila dolga okoli dva kilometra.

Na Dragonji in Sečovljah za izstop iz države čakali eno uro

Kot so še poročali na Prometno-informacijskem centru, so vozniki na vstop oziroma izstop iz države čakali na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Obrežje in Gruškovje.

Na Dragonji je bila čakalna doba za izstop 45 minut, na Gruškovju 30 minut, v Sečovljah pa pol ure za vstop in ena ura za izstop iz države.

Gneči na mejnih prehodih se v prihodnjih dneh lahko izognete tudi tako, da za prehod državne meje izberete manjše in manj obremenjene mejne prehode. Katere mejne prehode izbrati, da bi se izognili čakanju v koloni, preberite na Siol.net.

Omejitev tovornega prometa v veljavi v nedeljo, torek in sredo

Na Prometno-informacijskem centru voznike tovornih vozil še opozarjajo, da med prazniki velja omejitev tovornega prometa nad 7,5 tone. Omenjena omejitev bo v veljavo stopila v nedeljo, 29. aprila, v torek, 1. maja, in v sredo, 2. maja, in sicer med 8. in 21. uro.

Ne spreglejte