SiolNET. Avtomoto Promet
2,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dvopasovnica v prestolnici zaprta do začetka marca

2,04

termometer

DARS - delavna zapora, vzdrževanje avtoceste, delo na cesti advertorial
V okviru del na Drenikovi ulici sicer občina širi pločnike, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delili skupno površino. Foto: Klemen Korenjak

Zaradi nadaljevanja prenove Drenikove ulice v Ljubljani bo od sobote do predvidoma 3. marca vzpostavljena začasna prometna ureditev na območju križišča Drenikove in Celovške ceste. Z zaprte glavne ceste Zagorje-Trbovlje pa so sicer že odstranili kamenje, a cesta ostaja zaprta vse dokler ne bodo znani podatki o stanju brežine.

Drenikova ulica, ki je bila v okviru iste prenove v zadnjem času zaprta že večkrat, bo na odseku med Celovško cesto in Verovškovo ulico zaprta za ves promet, na Celovški cesti pa bo promet potekal dvosmerno le po enem delu vozišča.

Kot so zapisali na Mestni občini Ljubljana, v času začasne prometne ureditve prav tako ne bo mogoče zavijanje s Celovške ceste levo na ulico Na jami. Obvoz bo urejen po Dunajski, Tivolski in Celovški cesti.

d Novice Drenikova ulica v Ljubljani ponovno zaprta

Po spremenjeni trasi bodo vozili tudi avtobusi na linijah 7 in 22, so zapisali na občini. Avtobusi na liniji 7 bodo v smeri proti Pržanu vozili po Celovški, Šišenski in Vodnikovi cesti, avtobusi na liniji 22 pa bodo vozili po trasi: Drenikova ulica-Verovškova oz. Aljaževa ulica-Goriška ulica-Litostrojska cesta in Celovška cesta.

V okviru del na Drenikovi ulici sicer občina širi pločnike, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delili skupno površino. Vozni pasovi bodo nekoliko zoženi, s tem pa bodo pridobili dodaten prostor za razširitev površin za pešce in kolesarje na 2,5 metra. Dela izvaja družba Prenova-gradbenik, vrednost vseh del pa znaša skoraj 2,7 milijona evrov brez DDV.

Z glavne ceste Trbovlje-Zagorje odstranjeno kamenje a ostaja zaprta

S ceste Trbovlje-Zagorje, ki jo je v soboto zasulo med 10.000 in 15.000 kubičnih metrov materiala z brežine, je pristojni koncesionar danes odstranil kamenje. Do predvidoma sobote bo odstranjen še preostali splazeli material, ki je še na platoju nad cesto in sami brežini, so danes sporočili z direkcije za infrastrukturo.

Navedli so tudi, da je bilo pri pregledu brežine ugotovljeno, da se na njej nahaja še večji nevarni labilni blok kamenja, ki bo predvidoma odstranjen v petek. Prav tako bo izveden varovalni nasip ob cesti, ki bo vsaj minimalno zavaroval območje ceste.

Danes so na brežini tudi geologi, ki bodo brežino poskenirali v 3D. Na podlagi pridobljenih podatkov se bodo strokovne službe odločile, kakšne ukrepe je potrebno izvesti, da bo zagotovljena varnost uporabnikov ceste.

plaz Novice Za odstranjevanje plazu na glavni cesti Trbovlje-Zagorje bodo potrebovali do deset dni #foto #video

Dokler ne bodo znani podatki o stanju brežine in sprejeta odločitev o ukrepih, ki bodo zagotavljali varno odvijanje prometa, cesta Zagorje-Trbovlje ostaja zaprta, še navajajo na omenjeni direkciji.

Do večjega podora v trboveljski občini je prišlo že leta 2016, ko se je na cesto pri cementarni Lafarge usula velika količina različnega materiala in skal ter zasula avto, v katerem sta bila dva človeka. Oba so morali takrat oskrbeti v bolnišnici.

Podor Novice Na cesto zgrmelo za več tisoč kubičnih metrov materiala #foto

Stanje na cestah:

Mejni prehodi:

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • poluks / 14.02.2019. ob 20:41 +1 0

    Kašnih 79 pešcev in 99 kolesarjev pa res naštejemo dnevno na Drenikovi. Popolna obnova primerljive ceste v Avstriji traja pol manj časa. Očitno so aneksi k pogodbam in mlatenje prazne slame o dodatnih delih našle mesto tudi v manjših projektih, sedaj ko so večji pod drobnogledom novinarjev in javnosti.

    +1 0
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin