SiolNET. Avtomoto Novice
5,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žrtev koronavirusa? Hertz tudi uradno bankrotiral.

5,29

termometer

Hertz
Družbo Hertz je leta 1918 v Chicagu ustanovil Walter L. Jacobs. Foto: Reuters

Ameriška družba Hertz, eno najbolj prepoznavnih imen svetovnega avtomobilskega posla "rent-a-car", je tudi uradno bankrotirala.

Že pred tedni smo pisali o velikih finančnih težavah in dolgovih Hertza, ki jih je kriza z omejitvami ob epidemiji koronavirusa covid-19 le še poglobila. Družba je zdaj v ZDA tudi uradno vložila zahtevo za bankrot. Ta vključuje vse njihove poslovne enote v ZDA in v Kanadi. Cilj je finančno preoblikovanje podjetja, ki bi omogočilo gradnjo trdnejših poslovnih temeljev podjetja v prihodnje.

Imajo več kot pol milijona vozil

Hertz bo moral odpustiti polovico zaposlenih, kar pomeni okrog 20 tisoč ljudi. V lasti imajo tudi okrog 570 tisoč vozil. Če bi z njimi poplačevali dolgove, bi lahko z nizkimi cenami precej vplivali na prihodnji trg rabljenih avtomobilov v ZDA.

Nakopičenih 17 milijard dolarjev dolgov

Vodstvo družbe pojasnjuje, da ima za operativne posle še milijardo dolarjev sredstev. Na drugi strani imajo pri Hertzu nakopičenih kar 17 milijard dolarjev dolgov.

V zadnjih mesecih se je njihova kriza poglobila, ker se je ob epidemiji močno zmanjšal obseg potovanj, s tem pa se je praktično izničila tudi potreba po najemih avtomobilov na turističnih destinacijah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin