Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2023,
7.52

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

bankrot poslovanje Darko Horvat Sandi Češko Studio Moderna

Torek, 4. 7. 2023, 7.52

10 mesecev

Sandi Češko: Ni res, da je konec sodelovanja z Darkom Horvatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Darko Horvat, Sandi Češko | "Če bi jaz preverjal poreklo vsakega finančnika, potem ne bi posloval z nikomer v svetu," je sodelovanje s Horvatom maja komentiral Češko. | Foto Mediaspeed/STA

"Če bi jaz preverjal poreklo vsakega finančnika, potem ne bi posloval z nikomer v svetu," je sodelovanje s Horvatom maja komentiral Češko.

Foto: Mediaspeed/STA

"Ni res, da je konec sodelovanja. Podjetje Dormeo AG je kupilo blagovne znamke in to je to. Posel teče naprej," je poročanje spletnega portala Necenzurirano.si, da se je privatizacijski tajkun Darko Horvat po manj kot dveh mesecih umaknil iz operacije reševanja skupine Studio Moderna, za Siol.net dejal ustanovitelj in lastnik skupine Sandi Češko. O drugih podrobnostih ni želel govoriti. "Nič več ne bom komentiral v zvezi s tem," je še dejal.

Horvat je maja prek novoustanovljene švicarske družbe Dormeo AG postal lastnik več deset blagovnih znamk Studia Moderna, med njimi Dormeo, Delimano, Rovus, Top Shop in Kosmodisk. Od Češka je prevzela tudi patente. Zdaj naj bi bilo sodelovanja s Češkom konec, piše portal Necenzurirano, vendar je Češko to za Siol.net zanikal.

Bančni računi blokirani, zaposleni še brez majskih plač? 

Bančni računi krovne slovenske družbe v lasti Sandija Češka so medtem že več kot teden dni blokirani. Zaloge v trgovinah so pošle, denarja za naročilo novih pa ni. Zaposleni vedno niso dobili majskih plač. Težave naj bi imeli celo s plačevanjem prispevkov. Na vprašanje, kdaj bodo dobili plače, Češko bojda nima odgovora. "Ne vem, kaj se bo zgodilo čez 24 ur," je po informacijah Necenzurirano.si Češko povedal podrejenim.

Darko Horvat, Sandi Češko
Novice Studio Moderna v škripcih, ga rešuje Darko Horvat?

Češko lani znova prevzel Studio Moderna

"Jaz osebno nisem nič prodal, Darko Horvat je omenjene znamke kupil od upravitelja švicarskega podjetja," nam je Sandi Češko povedal maja ob prodaji blagovnih znamk in zatrdil, da se v podjetju Studio Moderna, katerega krovna družba ima sedež na Nizozemskem, povezane družbe pa so med drugim registrirane tudi v Švici in na Cipru, s prodajo blagovnih znamk pri lastništvu trenutno ne spreminja nič, kaj bo prinesla prihodnost pa, kot pravi, ne ve nihče. Dodal je, da njihovo podjetje ni dobilo nobene kupnine. 

Češko je podjetje na Nizozemskem po predhodni prodaji znova prevzel v lanskem letu, ko je že imelo dolg, a jim je položaj do zdaj že uspelo nekoliko popraviti. "Dolg je bil večji, a nam ga je že uspelo nekoliko zmanjšati. Uspelo nam je odplačati še zadnje kredite, ki smo jih imeli pri banki ECB. To smo morali urediti zaradi sankcij. Položaj smo torej celo izboljšali, vendar pa nam v tem obdobju ni uspelo priti do dovolj dodatnega kapitala, da bi zadostoval potrebam podjetja. Podjetje smo kupili v slabšem finančnem položaju, potem pa se je takoj zatem zgodila še vojna v Ukrajini, ki nam je zaprla dva največja trga, Rusijo in Ukrajino. To so zadeve, s katerimi se srečujemo in jih počasi rešujemo," je pojasnil Češko. 

Darko Horvat, Sandi Češko
Novice Češko po prodaji Dormea in Top Shopa: Če bi vsakega preverjal, ne bi sodeloval z nikomer
Sandi Češko
Novice Sandi Češko: Sam bi bil bolj oster do naših neposrednih tekmecev na volitvah #video
Kdo je Darko Horvat?
Darko Horvat je ustanovitelj in dolgoletni predsednik uprave Aktive, v katero so slovenski državljani v prvi polovici 90. let vložili za tristo milijonov evrov lastninskih certifikatov. Za vsakega od njih je v reklamah obljubljal tisoč nemških mark. Za Aktivo je danes ostalo pogorišče: opeharjeni mali delničarji, prazne stečajne mase in več kot sto milijonov evrov dolgov do bank.
Sandi Češko
Novice Sandi Češko molči o dogajanju na Nizozemskem
Sandi Češko
Novice Sandi Češko na Poljskem kupil televizijski prodajni kanal
Geert Wilders
Novice Se slovenski milijonar boji tega človeka?
Dušan Šešok
Novice Dušan Šešok svojima sinovoma lani plačal več kot milijon evrov za svetovanje
Ne spreglejte