SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Volvo: Pri nesreči našega samovozečega vozila bomo prevzeli odgovornost

0

termometer

Predsednik Volva se je obvezal, da bo v primeru trka njihovih avtomobilov v samovozečem načinu proizvajalec prevzel odškodninsko odgovornost.

Vprašanje odgovornosti ovira zakonsko ureditev avtomobilske prihodnosti

Samovozeča prihodnost avtomobilov v nekaterih državah že trka na prve zakonske predpise, spremembe pa bodo podlaga za dovoljevanje testiranj takih vozil na določenih odsekih javnih cest. Vprašanje, kdo bo nosil odgovornost v primeru nesreče in kako bi se v tem primeru razrešili sodni spori, je uvajanje sprememb v posameznih državah do zdaj že upočasnilo.

Volvova napoved, ki jo je izrekel sam predsednik uprave Hakan Samuelsson, s katero bodo Švedi tovrstno odgovornost kot prvi avtomobilski proizvajalec sprejeli nase, bi lahko zdaj predstavljala pomemben korak k nadaljnjemu uvajanju samovozečih vozil na ceste.

Samuelsson je to Volvovo obvezo naznanil v ZDA, kjer je izpostavil nujnost, da se v vseh zveznih državah postavijo enaka pravila in s tem omogoči učinkovitejši prehod na testiranje samovozečih vozil. Z urejenimi predpisi bi lahko testi postali tudi bolj kompleksni in s tem kredibilni, kar bi predstavljalo pomemben razvojni napredek. Samuelsson je še enkrat poudaril, da leta 2020 cilj Volva ostaja, da v njihovih vozilih na cestah ne bi umrl noben človek več.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin