SiolNET. Avtomoto Novice
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Volkswagen: vse manj zabrisan novi golf #foto

0,90

termometer

Volkswagen je zaradi težav z naprednimi digitalnimi funkcijami prihod osme generacije golfa zamaknil za nekaj mesecev, zdaj pa so Nemci potrdili, da bo na evropske ceste zapeljal ob koncu februarja. V Sloveniji ga lahko pričakujemo v spomladanskih mesecih.

Napredne digitalne storitve vzamejo več razvojnega časa

Na avtosalonu v Šanghaju je Jurgen Stackmann, vodja globalne prodaje in trženja za osebna vozila Volkswagen potrdil, da bo golf na nemške ceste zapeljal v devetem tednu prihodnjega leta. Sprva bo naprodaj v Nemčiji, hitro pa se bodo odprla tudi naročila v drugih državah. Kot je v nedavnem intervjuju dejal Marko Škriba, direktor znamke Volkswagen Slovenija, lahko golfa v Sloveniji pričakujemo v spomladanskih dneh.

''Nikoli nismo skrivali dejstva, da je programska oprema področje z izredno pomembnostjo za naše produkte v prihodnosti. Gre za resen izziv. Pred nami je domača naloga in ekipe so pod velikim pritiskom,'' je na avtosalonu v Šanghaju razkril Stackmann.

Volkswagen t-cross Avtomoto Golf zamuja, to bo Volkswagnov prodajni as leta #foto

Težave jim povzročajo posodobitve na daljavo

Zaradi nekaterih težav programske opreme na aktualni generaciji se pri Volkswagnu zavedajo, da mora biti osma generacija v tem smislu brezhibna. Inženirjem povzroča največ težav sistem za posodobitve na daljavo, ki je lahko hitro v težavah zaradi hekerskih napadov.

V preteklosti je bil dostop do avtomobila omogočen le po neposrednem priklopu prek priključka CAN, zdaj pa se bo večina težav lahko rešila na daljavo. ''Zaradi povezljivosti s spletom je veliko več programske opreme. Še posebej na področju varnosti, kar je resničen izziv, ker avtomobil ni več v zaprtem ekosistemu.''

Toyota corolla Avtomoto "Golfov" razred: To je avto, ki postavlja nova merila #video

V Frankfurtu prostor za električni I.D.

Golf kljub 10-odstotnemu padcu prodaje ostaja najbolje prodajani avtomobil v Evropi, a številni že čakajo na prihod nove generacije. Ta bi morala biti predstavljena v Frankfurtu, a bo tam glavna zvezda zdaj električni I.D. Nemci bodo zato golfa razkrili na posebnem dogodku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin