Petek,
26. 4. 2019,
11.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

6

Natisni članek

Volkswagen Volkswagen golf

Petek, 26. 4. 2019, 11.15

5 let

Volkswagen: vse manj zabrisan novi golf #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

6

Volkswagen je zaradi težav z naprednimi digitalnimi funkcijami prihod osme generacije golfa zamaknil za nekaj mesecev, zdaj pa so Nemci potrdili, da bo na evropske ceste zapeljal ob koncu februarja. V Sloveniji ga lahko pričakujemo v spomladanskih mesecih.

Napredne digitalne storitve vzamejo več razvojnega časa

Na avtosalonu v Šanghaju je Jurgen Stackmann, vodja globalne prodaje in trženja za osebna vozila Volkswagen potrdil, da bo golf na nemške ceste zapeljal v devetem tednu prihodnjega leta. Sprva bo naprodaj v Nemčiji, hitro pa se bodo odprla tudi naročila v drugih državah. Kot je v nedavnem intervjuju dejal Marko Škriba, direktor znamke Volkswagen Slovenija, lahko golfa v Sloveniji pričakujemo v spomladanskih dneh.

''Nikoli nismo skrivali dejstva, da je programska oprema področje z izredno pomembnostjo za naše produkte v prihodnosti. Gre za resen izziv. Pred nami je domača naloga in ekipe so pod velikim pritiskom,'' je na avtosalonu v Šanghaju razkril Stackmann.

Avtomoto Golf zamuja, to bo Volkswagnov prodajni as leta #foto

Težave jim povzročajo posodobitve na daljavo

Zaradi nekaterih težav programske opreme na aktualni generaciji se pri Volkswagnu zavedajo, da mora biti osma generacija v tem smislu brezhibna. Inženirjem povzroča največ težav sistem za posodobitve na daljavo, ki je lahko hitro v težavah zaradi hekerskih napadov.

V preteklosti je bil dostop do avtomobila omogočen le po neposrednem priklopu prek priključka CAN, zdaj pa se bo večina težav lahko rešila na daljavo. ''Zaradi povezljivosti s spletom je veliko več programske opreme. Še posebej na področju varnosti, kar je resničen izziv, ker avtomobil ni več v zaprtem ekosistemu.''

Avtomoto "Golfov" razred: To je avto, ki postavlja nova merila #video

V Frankfurtu prostor za električni I.D.

Golf kljub 10-odstotnemu padcu prodaje ostaja najbolje prodajani avtomobil v Evropi, a številni že čakajo na prihod nove generacije. Ta bi morala biti predstavljena v Frankfurtu, a bo tam glavna zvezda zdaj električni I.D. Nemci bodo zato golfa razkrili na posebnem dogodku.