Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
22. 4. 2011,
10.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Toyota

Petek, 22. 4. 2011, 10.59

8 let, 5 mesecev

Toyotina proizvodnja bo trpela do decembra, GM v vodstvo

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Japonski avtomobilski gigant Toyota je sporočil, da bosta njegova globalna dobava in proizvodnja zaradi posledic potresa in cunamija motena vse do letošnjega novembra ali decembra.

Izguba prvega mesta med svetovnimi proizvajalci?

Zaradi težav v proizvodnji, ki je od 11. marca dalje, ko se je zgodila naravna katastrofa, proizvedla kar 260.000 avtomobilov manj, Toyoti grozi tudi izguba vodilnega mesta med globalnimi proizvajalci. Toyota je lani prodala 8,42 milijona avtomobilov in po prodaji tako za malenkost prehitela ameriški General Motors, ki je predvsem po zaslugi povečanega povpraševanja na Kitajskem prodal 8,39 milijona avtomobilov. Zaradi Toyotinih proizvodnih težav bi se lahko GM letos uvrstil na prvo mesto med proizvajalci. Naziv največjega avtomobilskega proizvajalca je sicer GM izgubil leta 2008.

Predsednik Toyote Akio Tojod se je opravičil

Predsednik Toyote Akio Tojoda se je kupcem že opravičil za zamude pri dobavi avtomobilov: "Vsem strankam, ki so se odločili pri nas kupiti avto, se za zamude pri dobavi iskreno opravičujem."

Tovarne so zagnali, a težave ostajajo

Družbi Toyota je proizvodnjo uspelo zagnati v vseh japonskih tovarnah, vendar bodo le te zaradi težav s surovinami in pomanjkanjem rezervnih delov še vedno obratovale zgolj s polovično zmogljivostjo.

Ne spreglejte