SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toyota še četrtič zapored najboljša na svetu, kaj je ustavilo Volkswagen?

0

termometer

Toyota še četrto leto ostaja avtomobilski proizvajalec z največ prodanimi vozili na svetu. Koncernu Volkswagen, ki je vodil ob polletju, globalna prodaja lani padla za dva odstotka.

Toyota je edina presegla mejo 10 milijonov prodanih vozil

Toyota ostaja največji avtomobilski proizvajalec na svetu, saj je še četrtič zapored prodala največ vozil. Kot edini proizvajalec so Japonci presegli mejo 10 milijonov prodanih vozil. Prodaja Toyote je bila sicer 0,8 odstotka manjša kot v letu 2014.

Pred Toyoto je predvidoma še eno dobro leto. Predstavili bodo novega crossoverja C-HR, začeli prodajati novo generacijo priusa, po pisanju Bloomberga pa se Japonci zanimajo tudi za celoten lastniški odkup Daihatsuja. To bi jim prineslo pomembno vlogo v državah v razvoju.

Volkswagen ustavila dizelska kriza in ohlajanje kitajskega trga

Na polovici leta je na globalnem avtomobilskem trgu še vodil Volkswagen, ki pa ga je v drugi polovici leta prizadela kriza s sporno programsko opremo v dizelskih motorjih, prav tako pa tudi ohlajanje prodaje na Kitajskem. Prodaja nemškega koncerna je lani padla za dva odstotka. S svojimi 12 znamkami jim je uspelo prodati 9,9 milijona vozil.

Tretje mesto je na globalnem avtomobilskem trgu zasedel ameriški koncern General Motors, ki je prodajo lani povečal za 0,2 odstotka na skupno 9,8 milijona prodanih vozil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin