Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2018,
6.02

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

EuroNCAP

Četrtek, 13. 12. 2018, 6.02

5 let, 4 mesece

To so najvarnejši avtomobili leta 2018 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Po še enem razočaranju za Fiat, ko je po puntu brez zvezdic ostala še panda, so pri organizaciji EuroNCAP razglasili najvarnejše avtomobile letošnjega leta. Veliki zmagovalec je mercedes-benz razred A, omembo pa si zasluži tudi lexus ES 300h, ki je kot prvi elektrificirani avtomobil dobil vseh pet zvezdic.

Mercedesov razred A ne le s tehnološkega vidika, ampak tudi z varnostnega vidika dominira kompaktnemu razredu. | Foto: EuroNCAP Mercedesov razred A ne le s tehnološkega vidika, ampak tudi z varnostnega vidika dominira kompaktnemu razredu. Foto: EuroNCAP

Mercedes postavlja nove varnostne temelje v kompaktnem razredu

Novi generaciji mercedes-benza razreda A je uspelo z varnostnega vidika premagati vse večje rivale. Na testih trkov je dobila 96 odstotkov pri varnosti odraslih potnikov, 91 odstotkov pri varovanju otrok in 92 odstotkov pri varovanju pešcev. 75 odstotkov si je razred A prislužil pri varnostno-asistenčnih sistemih.

Zlato medaljo si je v razredu velikih družinskih avtomobilov prislužil lexus ES. Limuzina je dobila pet zvezdic in si pri varovanju odraslih potnikov prislužila 91 odstotkov, pri varovanju otrok 87 odstotkov in pri varovanju pešcev 90 odstotkov. Skupno je ES dobil še 77 odstotkov pri varnostno-asistenčnih sistemih.

Euro NCAP
Avtomoto Varnostni test šokiral Fiat: panda brez ene same zvezdice
Euro NCAP
Avtomoto Euro NCAP: fiat punto najslabše v zgodovini preizkusnih trkov #foto #video

Prvi elektrificirani avtomobil s petimi zvezdicami

Lexus ES 300 h si je kot prvi elektrificirani avtomobil na testu EuroNCAP prislužil pet zvezdic. Med večjimi športnimi terenci se je za najvarnejšega izkazal hyundai nexo, ki ga poganjajo gorivne celice.94 odstotkov točk je pridobil pri varovanju odraslih potnikov, 87 odstotkov pri varovanju otrok in 67 odstotkov pri varovanju pešcev. Skupno oceno petih zvezdic je zaokrožilo še 80 odstotkov točk pri varnostno-asistenčnih sistemih.

"V letu 2018 smo predstavili nove, strožje teste in se še posebej osredotočili na zaščito ranljivih udeležencev v prometu. Trije zmagovalci z nazivom najboljši v razredu so rezultat truda proizvajalcev, ki si prizadevajo doseči najvišje ravni zaščite," je povedal Michiel van Ratingen, generalni sekretar organizacije EuroNCAP.

Mercedes-benz A200
Avtomoto Za 50 tisočakov: mercedes, ki zna največ #foto
Avtomoto Dvajset let Euro NCAP: V službi varnosti in človeških življenj razbili 1.800 avtomobilov
Odlično oceno za varnost in naziv najboljšega v razredu si je prislužil hyundai nexo, ki ga poganjajo gorivne celice. | Foto: Hyundai Odlično oceno za varnost in naziv najboljšega v razredu si je prislužil hyundai nexo, ki ga poganjajo gorivne celice. Foto: Hyundai
Ne spreglejte