SiolNET. Avtomoto Novice
1,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tesla z rekordom: zahvaliti se morajo tudi Nizozemcem

1,67

termometer

Tesla model 3
Eden izmed 97 tisoč avtomobilov, ki jih je Tesla svojim kupcem dostavila v zadnjem četrtletju. Foto: Reuters

Tesla je v zadnjem četrtletju svojim kupcem dostavila rekordnih 97 tisoč električnih avtomobilov. Na Nizozemskem in Norveškem je model 3 absolutno najbolje prodajani posamezni avtomobil.

Tesla Summon Avtomoto Medtem ko Slovence skrbi varnost pešcev, tesle vijugajo brez voznika

Pri Tesli so sicer potihoma želeli preseči mejo sto tisoč prodanih avtomobilov, a se je nazadnje številka ustavila pri okvirnih 97 tisoč vozilih. Skupno so v tretjem četrtletju 2019 izdelali 96.155 avtomobilov in tako izboljšali rezultat iz drugega četrtletja. Takrat so izdelali 87 tisoč in dostavili 95.200 avtomobilov.

Prednjači seveda tesla model 3. Teh so v zadnjih treh mesecih prodali 79.600, ob tem pa še 17.400 modelov S in X.

Izjemne številke Nizozemcev in Norvežanov

V nekaterih državah je Tesla z modelom 3 še posebej skrbela za nove mejnike. Tak primer je Nizozemska, kjer je model 3 po prodaji prehitel volkswagen pola in postal absolutno najbolje prodajani avtomobil.

Samo septembra so jih Nizozemcem prodali 5.768. Vodilna znamka na vsem trgu sicer letos ostaja Volkswagen s prodanimi 36.449 avtomobili, Tesla jih je prodala skupno 13.991. Nizozemcem bodo prihodnje leto nekoliko zmanjšali ugodnosti in različne subvencije pri nakupu električnih avtomobilov, zato se zanje marsikdo odloči že letos.

Nizozemska je tako z vidika Tesle postala celo najpomembnejši evropski trg in prehitela Norveško. Tam model 3 sicer ostaja najbolje prodajani avtomobil, v zadnjih treh mesecih so jih na primer prodali 3.300 in prehiteli Volkswagnovega golfa za okrog 900 vozil.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin