SiolNET. Avtomoto Novice
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za teslo 3 tudi v Sloveniji 60 tisoč evrov?

0,84

termometer

Tesla model 3 | Za boljšo izvedbo tesle 3 bo treba v Evropi odšteti okrog 60 tisočakov. | Foto: Reuters
Za boljšo izvedbo tesle 3 bo treba v Evropi odšteti okrog 60 tisočakov. Foto: Reuters

Tesla je za prve evropske države (Nemčija, Francija, Španija, Nizozemska, Švedska …) objavila izhodiščne cene novega modela 3, ki bo do konca leta za naročilo na voljo po vsej Evropi. Cena različice z dosegom več kot 500 kilometrov se bo začela pri okrog 60 tisoč evrih.

motor TSI Avtomoto Zaton avtomobilske klasike: zakaj še nismo pripravljeni?

Pri Tesli so za svoje evropske kupce odprli konfigurator in s tem tudi omogočili vpogled v cene avtomobila na stari celini. Za zdaj je mogoče naročiti različico z daljšim dosegom in zmogljivejšo različico performance, povsem osnovnega avtomobila pa še ne. Cene se med evropskimi državami nekoliko razlikujejo.

Tesla model 3 z daljšim dosegom bo v Nemčiji stala 58 tisoč evrov (performance 68.600 evrov), v Španiji 59.100 evrov (performance 70.100 evrov) in tako naprej.

S teslo tudi več kot 500 kilometrov

Po merilnem postopku WLTP znaša uradni doseg tesle 3 s podaljšanim dosegom 544 kilometrov, pri različici performance pa 530 kilometrov. V primerjavi z ameriško izvedbo bo imel avtomobil v Evropi drugačno vtičnico.

Do konca leta bodo tako teslo 3 lahko naročili tudi tisti Slovenci, ki so zanjo vplačali rezervacijo. Šestdeset tisočakov za tak avtomobil seveda ni malo. To je slabih 20 tisočakov več od najbolje opremljene hyundai kone electric. Z odbitkom subvencije in prihrankov voznika zaradi cenejše električne energije v primerjavi z bencinom in dizlom bi se na daljši rok sicer cena avtomobila spustila pod 50 tisočakov.

Tesla model 3 Avtomoto Bili smo v ZDA in sedeli v tesli 3 #foto   

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin