Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 3. 2020,
9.43

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Dacia električni avtomobili Avtosalon Ženeva 2020

Torek, 3. 3. 2020, 9.43

4 leta, 1 mesec

Stavijo na nizko ceno: to je dacia prihodnosti #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Dacia spring | Koncept spring napoveduje prvi Dacijin električni model, ki pa bo slonel na Renaultovem modelu K-ZE. Tega prodajajo na Kitajskem. | Foto Dacia

Koncept spring napoveduje prvi Dacijin električni model, ki pa bo slonel na Renaultovem modelu K-ZE. Tega prodajajo na Kitajskem.

Foto: Dacia

Renault je pomotoma že pred časom napovedal Dacijin električni model, zdaj pa je to postalo še uradno. Prvi znamkin avto s kablom bo slonel na modelu K-ZE, ki ga Francozi prodajajo na kitajskem trgu, a se bo oblikovno malenkost razlikoval od svojega bratranca. Doseg se bo po merilnem ciklu ustavil pri okoli dvesto kilometrih.

Tudi Dacia mora stopiti na pot elektrifikacije. To bodo storili s prvim modelom, ki ga napoveduje koncept dacia spring. Čeprav je njegov brat dvojček že nekaj časa na prodaj na Kitajskem, ima spring oznako koncept.

Na cestah prihodnje leto

Dacia bo svoj prvi električni avtomobil na ceste spravila prihodnje leto, od kitajskega brata pa se bo razlikoval po nekaterih manjših vizualnih spremembah. Oblikovalska ekipa je na nos namestila masko hladilnika, ki je značilna za Dacijine modele. Za nekoliko bolj dinamičen videz nos krasijo še na dva dela razdeljeni žarometi LED. Na zgornjem delu je svetlobna linija v vodoravni črti in spodaj štirje grafični elementi, vgrajeni v odbijač. Nov svetlobni pečat, naguban pokrov motorja in posebno oblikovana polna maska hkrati napovedujejo prihodnjo oblikovno usmeritev znamke.

Spring bo na ceste zapeljal enkrat prihodnje leto z dosegom okoli 200 kilometrov. Za zdaj Romuni ne razkrivajo podrobnih informacij glede elektromotorja ali baterije. Ker gre za Renaultovo osnovo, lahko predvidevamo, da bo imel Dacijin električni model elektromotor s 33 kilovati in 125 njutonmetri navora ter pod dnom vgrajeno baterijo s kapaciteto 26,8 kilovatne ure.

Doseg po WLTP bo okoli 200 kilometrov, pravijo pri Dacii. | Foto: Dacia Doseg po WLTP bo okoli 200 kilometrov, pravijo pri Dacii. Foto: Dacia

Ne spreglejte