Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
8. 1. 2015,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Škoda Volkswagen Renault

Četrtek, 8. 1. 2015, 13.14

8 let

Slovenski avto leta: Slovenci že kupili 105 škod fabij in 178 renaultov twingov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avtomobilske uvoznike čaka novo trdo leto pridobivanja novih kupcev. Slovenski avtomobil leta je že dobil 105 kupcev, Renault je od avgusta prodal tudi že 178 twingov.

Večina prodanih fabii opremljenih s 66-kilovatnim motorjem

Škoda fabia, zmagovalka včerajšnjega izbora Slovenski avtomobil leta, bo letos zagotovo med pomembnejšimi prodajnimi aduti znamke iz Mlade Boleslavi. Prodaja se je sicer začela šele novembra, do zdaj pa je Škoda zanje v Sloveniji dobila 55 lastnikov. Dodatnih petdeset fabij za stranke v Slovenijo še prihaja. Po podatkih uvoznika znamke gre pri do zdaj prodanih fabiah že za fizične kupce, ki se bodo z njimi torej tudi vozili.

Do zdaj je bilo 70 odstotkov prodanih fabij opremljenih z 1,2-litrskim motorjem TSI z močjo 66 kilovatov in opremo ambition.

Solidno opremljeni passat v Sloveniji za dobrih 26 tisoč evrov

Kot smo zapisali že v obrazložitvi svojega glasovanja pri finalnem izboru, bo volkswagen passat lahko uspešno brisal meje med premium in tradicionalno bolj ljudskimi avtomobilskimi znamkami.

"Naša najpomembnejša različica je comfortline z motorjem TDI, ki ima zdaj 110-kilovatni motor in v serijski opremi številne nove asistenčne sisteme, kot so na primer radarski tempomat ACC, ergonomski sedeži, tripodročna klima … Gre torej za izjemno zanimivo opremljeno različico, ki bo na voljo za dobrih 26 tisočakov," nam je že na mednarodni predstavitvi novega passata povedal Marko Škriba, direktor znamke Volkswagen v Sloveniji.

Renault od avgusta prodal 178 twingov

Zaradi nepregledne prodajne statistike je v Sloveniji močno zamegljen tudi realen položaj v razredu mestnih avtomobilov. Novi renault twingo bo tam lahko pomemben adut. Naročila zanj so pri Renaultu začeli zbirati avgusta in do konca leta so prodali 178 twingov. Po zagotovilih uvoznika znamke gre za realno prodajo, ne za vpliv enodnevnih registracij in prodaje twingov v tujino.

Kako opremljen twingo pa je do zdaj najbolj prepričal Slovence?

"Največ smo prodali twingov expression SCe 70. To je raven opreme, ki že vključuje radio R&Go s priklopom pametnega mobilnega telefona, klimatsko napravo, električni pomik stekel, daljinsko centralno zaklepanje … Zelo dobro je bila sprejeta ponudba vizualnih dodatkov, saj si vsi kupci izberejo vsaj en dodatek, s katerim svoj avtomobil prilagodijo svojemu okusu in ga naredijo drugačnega od drugih," pravi Marjan Murn, vodja prodaje pri Renaultu.

Ne spreglejte