Škoda in Tata Motor ustavila razvoj nizkocenovnega avtomobila

Škoda in indijska Tata Motor sta končala sodelovanje razvoja nizkocenovnega avtomobila, ki bi bil namenjen trgom v razvoju.

Škodin najmanjši avtomobil ostaja mestni malček citigo. Škodin najmanjši avtomobil ostaja mestni malček citigo. Foto: Škoda

Nizkocenovni avto je bil pred dizelsko afero med glavnimi projekti Volkswagna

Pred meseci smo poročali o strateškem uspehu Škode, ki ji je znotraj koncerna Volkswagen pripadla naloga razvoja nizkocenovnega vozila v sodelovanju z indijskim Tata Motorsom. Nizkocenovni avtomobil je vse do zdaj eden neizpeljanih projektov Volkswagna in to je bil tudi eden glavnih očitkov takratnemu predsedniku Martinu Winterkornu s strani takratnega prvega nadzornika Ferdinanda Piecha. To je bilo še pred septembrom leta 2015, ko je izbruhnila dizelska afera, po kateri je Winterkorn zapustil upravo največjega svetovnega proizvajalca avtomobilov.

Je bila Tatina platforma varnostno in emisijsko neustrezna?

Iz Škode so zdaj sporočili, da do sodelovanja s Tato vendarle ne bo prišlo. Zapisali so, da trenutno med obema družbama ne more priti do ekonomskih in tehničnih sinergij. V prihodnje sodelovanja v Mladi Boleslavi ne izključujejo.

Pri Škodi so nameravali izkoristiti Tatino platformo AMP in na njej narediti poceni avto za trge v razvoju. Med vzroki za konec sodelovanja so domnevno zahtevani visoki stroški nadgradnje platforme AMP, da bi bila ta v skladu z varnostnimi in emisijskimi testi, so neuradne vire iz Volkswagna povzemali pri Automotive News.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano