Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
8. 5. 2024,
9.42

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,35
ford focus Ford

Natisni članek

Sreda, 8. 5. 2024, 9.42

2 meseca, 2 tedna

Ford focus

Si lahko Ford premisli? Kako kaže s prihodnostjo focusa?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,35
Ford focus ST | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Ford namerava prihodnje leto končati proizvodnjo focusa in kljub počasni rasti prodaje električnih vozil za zdaj nič ne kaže, da bi se lahko focus izognil svoji upokojitvi.

Ford je že lani končal proizvodnjo fieste tako zaradi napovedane strategije prehoda na povsem električne pogone kot zaradi napovedi ostrejših standardov Euro 7. Toda te so pozneje na ravni Evropske unije omejili, kar bo vsaj za določeno obdobje omogočilo lažje preživetje fiesti podobnim majhnim avtomobilom (renault clio, VW polo, škoda fabia …).

Prihodnje leto bo Ford ugasnil focusovo proizvodno linijo v tovarni v nemškem Saarlouisu, za katero Ford za zdaj še ni našel kupca. Martin Sander, direktor Forda za Evropo, je za britanske medije poudaril, da podjetje nima načrtov za podaljšanje proizvodnje. "Dolgoročno smo prepričani, da je prihodnost električna in da se bo z novimi modeli povečala tudi prodaja," je povedal Sander.

Eden od razlogov za konec proizvodnje focusa je tudi vse slabša prodaja klasičnih avtomobilov, ki peljejo v senco športnih terencev.

 

Ne spreglejte