Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2018,
10.29

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Fiat FCA Juventus Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 17. 7. 2018, 10.29

5 let, 9 mesecev

Ronaldo je prišel, stavka v Fiatu pa klavrno propadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Ronaldo je prišel v Juventus in s prestopom dvignil veliko prahu. Ne le, da gre za enega največjih prestopov letos, veliko medijske pozornosti je požela tudi napovedana stavka zaposlenih v FCA. Včeraj je stavkalo le pet zaposlenih, zato je težko pričakovani protest klavrno propadel, a nezadovoljstvo pri zaposlenih ostaja.

Ronaldo je podpisal donosno pogodbo z nogometnim klubom Juventus. Celoten prestop naj bi klub stal kar 350 milijnov evrov, kar je zmotilo zaposlene v skupini FCA. | Foto: Ronaldo je podpisal donosno pogodbo z nogometnim klubom Juventus. Celoten prestop naj bi klub stal kar 350 milijnov evrov, kar je zmotilo zaposlene v skupini FCA.

Stavke se je udeležilo le pet zaposlenih

Stavko je napovedal manjši sindikat pri skupini FCA, ki se je zaradi nakupa superzvezdnika Cristiana Ronalda zoperstavil nogometnemu velikanu Juventusu. Ker je napoved o stavki naletela na veliko pozornosti in so o nasprotovanju zaposlenih v obratu koncerna Fiat Chrysler na jugu Italije poročali vsi svetovni mediji, je bilo razočaranje ob začetku stavke veliko. Na protestu, ki bi se moral začeti včeraj, se je zbralo le pet zaposlenih.

Od 1.700 zaposlenih je torej stavkalo le 0,3 odstotka zaposlenih. Dvodnevni protest se je klavrno zaključil danes, v obratu, kjer izdelujejo Fiatova modela 500X in punto ter Jeepov renegade, pa proizvodnja ni zastala. ''Stavkovna akcija, ki so jo v zadnjih dneh promovirali glede nogometa, je bila popoln neuspeh,'' je dejal tiskovni predstavnik skupine FCA. 

Cristiano Ronaldo
Sportal V Fiat Chryslerju stavka zaradi prestopa Ronalda v Juventus
Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo prihaja v ponedeljek, Juventus v 24 urah prodal pol milijona njegovih dresov!
Cristiano Ronaldo
Avtomoto Zaposleni v Fiatu: Ni navdušenja nad Ronaldovo pogodbo

Juventus bo za celoten nakup Ronalda odštel 350 milijonov evrov

Tako koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) kot nogometni klub Juventus sta v lasti družine Agnelli. Juventus bo za portugalskega nogometnega zvezdnika odštel 112 milijonov evrov, danes piše francoska tiskovna agencija AFP. Skupaj s plačilom odškodnine in drugimi stroški bodo na koncu pri Juventusu za nakup Ronalda odšteli 350 milijonov evrov.

Ta znesek je zmotil sindikat USB, ki zastopa delavce v avtomobilski tovarni FCA v italijanski Melfi. Kot so zapisali v izjavi, je tak znesek "nesprejemljiv", potem ko so morali delavci v zadnjih letih sprejeti vrsto varčevalnih ukrepov.

Fiatovi zaposleni v Italiji so že več let priče težkemu ekonomskemu stanju proizvajalca vozil. Načrt, da bodo letos znova polno operativni, so prestavili, kdaj bo Fiat na zeleni veji, pa še ni znano.

Ne spreglejte