Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
2. 5. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,31

8

Natisni članek

Bugatti Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 2. 5. 2019, 4.00

4 leta, 11 mesecev

Ronaldo naročil najdražji avtomobil na svetu?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,31

8

Bugatti Ronaldo | Tudi če je Ronaldo res naročil pregrešno drag avtomobil – ta je v Ženevi iz vidika svoje izjemno visoke cene sicer pustil dokaj klavrn vtis in je bil morda celo eno izmed razočaranj salona, bo moral nanj čakati še vsaj do leta 2021.  | Foto Reuters

Tudi če je Ronaldo res naročil pregrešno drag avtomobil – ta je v Ženevi iz vidika svoje izjemno visoke cene sicer pustil dokaj klavrn vtis in je bil morda celo eno izmed razočaranj salona, bo moral nanj čakati še vsaj do leta 2021.

Foto: Reuters

Bugatti je napovedal najdražji nov avtomobil na svetu, ki bo stal 16,5 milijona evrov. Njegov kupec bo neuradno Cristiano Ronaldo in ne Ferdinand Piech.

Bugatti je svoj najbolj ekskluzivni avtomobil la voiture noire predstavil na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi. Avtomobil so izdelali le v enem primerku po naročilu uradno neimenovanega kupca. Čeprav je bilo spomladi veliko govora o tem, da je kupec bugattija nekdanji prvi mož Volkswagna Ferdinand Piech, naj bi na ta avtomobil vendarle čakal nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo. Tako vsaj poroča španski časnik Marca. Skupaj z davkom je cena avtomobila znašala kar 16,5 milijona evrov. Med novimi avtomobili mu iz vidika cene ni tekmeca, starodobniki pa na trgu dosegajo še precej višje cene.

Avtomoto 16,5 milijona evrov – to je najdražji avtomobil na svetu

Ronaldo za volanom Buggatijevega chirona. | Foto: Instagram / Cristiano Ronaldo Ronaldo za volanom Buggatijevega chirona. Foto: Instagram / Cristiano Ronaldo Nanj bo naročnik čakal vsaj še do leta 2021

Tudi če je Ronaldo res naročil pregrešno drag avtomobil – ta je v Ženevi iz vidika svoje izjemno visoke cene sicer pustil dokaj klavrn vtis in je bil morda celo eno izmed razočaranj salona, bo moral nanj čakati še vsaj do leta 2021. Pri Bugattiju so namreč pojasnili, da so s projektom začeli šele pred slabim letom, ko so sklenili dogovor s kupcem. V Ženevi razstavljeni avtomobil sploh še ni imel urejene notranjosti.

Avtomobil bo poganjal osemlitrski 16-valjni motor, ki zmore 1.500 'konjev' in 1.600 njutonmetrov navora.

Ronaldo sicer že ima Buggatijevega chirona, po zmagi Portugalske na evropskem prvenstvu pa si je privoščil tudi veyrona grand sport. Portugalec je sicer znan strastni ljubitelj hitrih in prestižnih avtomobilov.

ferrari 812 superfast
Avtomoto Šov v Piranu: tudi Dončić s svojim porschejem 911? #video

Bugatti Ronaldo | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ne spreglejte