SiolNET. Avtomoto Novice
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen in Europcar

Posel rent-a-car: Volkswagen želi prevzeti Europcar

0,13

termometer

Europcar
Foto: Reuters

Volkswagen želi kupiti družbo Europcar, največje evropsko podjetje za izposojo avtomobilov. Glede na ponudbo bi bila vrednost Europcarja 2,8 milijarde evrov.

Pri Europcarju so potrdili ponudbo 50 centov na delnico konzorcija, ki ga vodi Volkswagen. Konec junija so zavrnili ponudbo po 0,44 evra na delnico, zdaj torej konzorcij poskuša z višjo ponudbo. Po tej bi bil nakup vreden 2,8 milijarde evrov.

Europcar Foto: Reuters Lani izguba 645 milijonov evrov

Europcar bo danes predstavil podatke letošnjega poslovanja. Podjetja s ponudbe oddajanja avtomobilov po sistemu rent-a-car so imela lani v obdobju epidemije covid-19 še posebej težko poslovno leto. Ker so se ustavili turistični tokovi, je bilo tudi toliko manj povpraševanja po njihovih avtomobilih. Prihodki za Europcar so lani upadli za 45 odstotkov, kar je pripeljalo do izgube 645 milijonov evrov.

Pred 15 leti so ga prodali za 3,3 milijarde evrov

Volkswagen je v preteklosti že bil lastnik Europcarja, ki je sicer francosko podjetje. Leta 2006 so ga prodali za 3,3 milijarde evrov.

Danes bi bil Europcar za Volkswagen predvsem strateška naložba, ki bi jim pomagala ponuditi nove storitve mobilnosti in najemanja avtomobilov v prihodnje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin