Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2018,
10.26

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

mokka X Opel

Ponedeljek, 10. 12. 2018, 10.26

5 let, 4 mesece

Prihodnje leto električna corsa, 2020 še mokka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Ko bo leta 2020 na ceste zapeljala druga generacija mokke X, bo poleg običajno gnanih različic na voljo tudi povsem električna izvedenka. 

Oplovo mokko X čakajo velike spremembe. Ko bo leta 2020 zapeljala na ceste, bo na voljo tudi kot električni SUV. | Foto: Jure Gregorčič Oplovo mokko X čakajo velike spremembe. Ko bo leta 2020 zapeljala na ceste, bo na voljo tudi kot električni SUV. Foto: Jure Gregorčič

Združevanje arhitektur

Mokka X se bo preselila na novo arhitekturo, ki si jo bo delila še z DS 3 crossback in novo generacijo corse. Kot je za autoexpress razkril Michael Loscheller, izvršni predsednik Opla, razvoj nove generacije traja že kar nekaj časa. 

''Naslednik mokke bi moral sloneti na arhitekturi General Motorsa, ki je težka in ne prinaša možnosti elektrifikacije. Rekel sem ne. To je težka arhitektura, zato povprečna poraba goriva ne bo dobra in ne prinaša opcij elektrifikacije. Nismo ukinili razvoja mokke. Projekt smo ustavili v sedanjem stanju in ga preselili na arhitekturo PSA,'' je razložil predsednik.

škoda scala
Avtomoto Premiera: To je nov Škodin "golf" #foto
Mercedes-benz A200
Avtomoto Za 50 tisočakov: mercedes, ki zna največ #foto

Kdo ji bo posodil pogon?

Eden bolje prodajanih znamkinih modelov bo zagotovo zrasel v vse smeri. Kot pišejo Britanci, bo daljši vsaj 30 milimetrov, s tem pa se bo dimenzijsko bolje umestil med crosslanda X in grandlanda X. Posledično bo mokka X bistveno prostornejša v potniški kabini, tudi na račun dimenzijsko daljšega medosja, ki ga prinaša nova arhitektura.

Kaj pa električni pogon? Najverjetneje si ga bodo pri Oplu sposodili pri modelu DS 3 crossback E-tense. To prinaša baterijo kapacitete 50 kilovatnih ur in približno 300-kilometrski doseg, elektromotor pa poganja sprednji kolesni par.

A še preden bo na ceste zapeljala nova mokka X, bodo pri Oplu predstavili novo corso. Ker tudi mestna malčica nastaja na novi arhitekturi, imajo zanjo velike obete in bo prihodnje leto že nakazala nove smernice znamke.

Ne spreglejte