Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
10. 2. 2017,
13.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Avtosalon Ženeva 2017 Škoda

Petek, 10. 2. 2017, 13.06

6 let, 6 mesecev

Prenovljeni škoda citigo: trije centimetri in več opreme za najmanjšo čehinjo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Prenovljeni škoda citigo | Foto Škoda

Foto: Škoda

Čeprav je prodaja v razredu najmanjših avtomobilov v Evropi slaba, bo Škoda na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila prenovljeni malček citigo. Zdaj bo nekoliko daljši in bolje opremljen. Poganjali ga bodo lahko trije različni litrski trivaljni motorji.

Nov je sprednji del, pridobil je tudi tri centimetre dolžine

Oblikovno je avtomobil dobil nov pokrov motorja, masko motorja, odbijače in meglenke, ki se prižigajo v levih oziroma desnih ovinkih. Ta funkcija je doplačljiva in deluje pri hitrostih do 40 kilometrov na uro. Avtomobil ima tudi samodejno zaviranje v sili, ki deluje pri hitrostih od 5 do 30 kilometrov na uro.

Po prenovi je najmanjši Škodin avtomobil postal 3,4 centimetre daljši, širina in višina petvratne izvedbe pa sta ostali enaki. Citigo ima še naprej tudi medosno razdaljo 2,42 metra. Prostornina prtljažnika znaša 251 litrov, ki jih je mogoče s podiranjem zadnje klopi povečati na 951 litrov.

Osvežitev je dobila tudi notranjost citiga. Ta bo na voljo v dvobarvni kombinaciji. | Foto: Škoda Osvežitev je dobila tudi notranjost citiga. Ta bo na voljo v dvobarvni kombinaciji. Foto: Škoda

Pod pokrovom motorja Škoda ponuja tri litrske trivaljnike

Citigo je dočakal tudi prenovo notranjosti. Pri Škodi so posamezne elemente prestavili v druge pakete opreme. V avtomobilu je mogoče dobiti večfunkcijski volanski obroč, povezavo bluetooth za poslušanje glasbe in podobno. Citigo tako tudi na področju povezljivosti ne zaostaja mnogo za svojimi večjimi sestrskimi modeli. Pri Škodi so mislili tudi na praktične rešitve in tako na primer citigo pod sprednjim sedežem skriva prostor za odlaganje dežnika.

Avtomobil bo še naprej na voljo v tri- in petvratni karoserijski izvedbi. Poganjala ga bosta dva litrska bencinska trivaljna motorja (44 ali 55 kilovatov), ob tem pa še enako velik motor s pogonom na stisnjeni zemeljski plin CNG (50 kilovatov).

Ne spreglejte