Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2015,
11.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Hyundai

Sreda, 1. 4. 2015, 11.10

7 let, 12 mesecev

Prenovljeni hyundai i30 v Sloveniji: novosti skrite v motorjih in opremi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Osvežitev hyundaia i30 druge generacije je ob nespremenjenih merah doletela sprednjo masko in videz platišč, nevidne spremembe pa so v motorjih, na področju varnosti in pri vozniških pripomočkih.

Motorji Euro 6

Poleg povsem novega 137-kilovatnega turbo motorja T-GDi je najbolj spremenjen bencinski 1,4-litrski motor, ki je kar 14 kilogramov lažji od predhodnika. Vsi motorji poganjajo sprednji kolesi prek 6-stopenjskega ročnega menjalnika, za doplačilo 1.530 evrov lahko tudi prek avtomatskega. Tako je pri bencinskem 1,6 CVVT na voljo uveljavljeni 6-stopenjski samodejni menjalnik, pri motorjih 1,6 GDi in 1,6 CRDi pa je mogoče izbrati nov 7-stopenjski menjalnik z dvema sklopkama.

Zmogljivi športnik je postavljen na vrh ponudbe

Uspehi, ki jih v zadnjem času na svetovnih relijih beleži manjši i20, so, tako kaže, glavni razlog za odločitev, da se tudi Hyundai pridruži druščini "zelo hitrih", v katero do zdaj ni upal. Športnega T-GDi-ja, ki je na voljo s tri- in petvratno karoserijo, so razvojniki elektronsko umirili, tako da 186-glava konjenica ne more zbezljati čez 219 kilometrov na uro. Zanj je treba odšteti vsaj 23.400 evrov (oprema limited) oziroma tri tisoč več za impression. Temu dodajmo, da je seznam serijsko vgrajenih priboljškov že pri limited dovolj impresiven.

Hyundai i30 nadaljuje z izborom bogate opreme, ki je s prihodom druge generacije izstopala v golfovem razredu. Prenova je šla seveda korak naprej, med vsebinskimi novostmi lahko naštejemo bi-ksenonske žaromete, sistem za preprečevanje nenamerne menjave pasov, samodejno vrtenje volana med parkiranjem, sistem start-stop, kolensko zračno blazino za voznika, hlajenje oziroma prezračevanje sprednjih sedežev …

Dobra osnovna opremljenost …

Osnovna oprema life je namenjena bencinskim motorjem (razen T-GDi), 1,4 CRDi in 1,6 CRDi LP. Poleg popolne aktivne in pasivne varnosti vključuje tudi klimatsko napravo, električni pomik sprednjih stekel in ogledal, volan nastavljiv v dve smeri, pomoč pri speljevanju v klanec, potovalni računalnik, avtoradio s priključki … seznam se še kar nadaljuje.

Dnevne LED-luči, parkirni senzorji zadaj, luči za meglo in luči, ki osvetlijo ovinek, tempomat, po višini nastavljiv voznikov sedež, Bluetooth, upravljanje radia na volanskem obroču, dvojno dno prtljažnika … to pa je le del opreme comfort.

… in bogato nadaljevanje

Od opreme style naprej je i30 postavljen na lita platišča, klimatska naprava je dvopodročna, volan in prestavna ročica sta obdana z usnjem, vzvratno ogledalo se zatemni samodejno, po višini je nastavljiv še sovoznikov sedež. Več poudarka na osvetlitvi daje stopnja xenon s senzorjem za dež, 17-palčnimi platišči, supervision merilniki, električno parkirno zavoro, kombinacijo blaga in usnja na sedežih ter električno nastavitvijo voznikovega sedeža.

Ne spreglejte