SiolNET. Avtomoto Novice
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nordschleife

Porsche proti Tesli: Američani vrnili udarec in prevzeli rekord

0,71

termometer

Tesla Nordschleife |  | Foto: Tesla
Foto: Tesla

Najhitrejši električni avtomobil okrog slovite steze Nordschleife v Nemčiji je spet tesla model S plaid, ki je za osem sekund izboljšala dosežek porscheja taycana turbo S.

Nemška steza Nordschleife je nekdanja najtežja steza formule ena in že desetletja eden najpomembnejših razvojnih avtomobilskih poligonov. Najboljši dosežki so tudi pomembni prestižni mejniki, kar velja tudi za električne avtomobile. Leta 2019 je Porsche s taycanom na 20,8 kilometra dolgi stezi postavil čas 7 minut in 42 sekund. Ta dosežek je nato izboljšala Tesla z novo različico modela S plaid, ki je nato postala serijska tako za model S kot tudi model X. Porsche je lani s taycanom turbo S dosegel nov rekord 7 minut in 33,3 sekunde, kar je bilo dve sekundi hitreje, kot je krog odpeljala tesla.

Toda medsebojni dvoboji na daljavo s tem še niso bili končani. Tesla je zdaj z novim paketom "track pack" za model S plaid (boljše zavore, trše podvozje, višja končna hitrost prek 300 kilometrov na uro …) postavila kar osem sekund boljši čas. Nov mejnik za serijske električne avtomobile tako znaša 7 minut in 25,2 sekunde. To teslo postavlja v družbo superšportnikov, kot sta lamborghini aventador in mercedes AMG SLS.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin