Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
1. 4. 2017,
5.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

4

Natisni članek

Policija Škoda

Sobota, 1. 4. 2017, 5.00

6 let, 6 mesecev

Policija uvaja najhitrejše prevoze v državi in poudarja: Nismo policijski Uber!

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

4

Slovenska policija bo državljanom ponudila storitve prevoza z novimi patruljnimi škodami octaviami RS. Prevozi bodo namenjeni predvsem relacijam na avtocesti. Policisti za prevoz ne bodo plačani dodatno, zbrana sredstva pa bodo namenjena obnovi voznega parka in opreme policistov.

Uporabnikom bo na voljo aplikacija za pametni telefon, prek katere bodo lahko rezervirali mesto na zadnjem sedežu policijske octavie RS.  | Foto: Gregor Pavšič Uporabnikom bo na voljo aplikacija za pametni telefon, prek katere bodo lahko rezervirali mesto na zadnjem sedežu policijske octavie RS. Foto: Gregor Pavšič

Iz Ljubljane v Maribor s policijsko škodo octavio RS?

Slovenska policija je pred meseci v uporabo dobila več kot 40 novih škod octavij RS, ki sicer še niso prenovljene, poganja pa jih dizelski motor. Dodatno bo policija dobila še več kot 300 novih karavanskih škod octavij, ki pa ne bodo v športni različici. Prevoz z omenjenimi octavijami RS bo že prihodnji mesec na voljo tudi državljanom.

"Policija se s to akcijo pridružuje pobudam in tudi trendom v avtomobilski industriji, ki napovedujejo zmanjšanje števila lastniških avtomobilov. Državljanom ponujamo varno alternativo, da se na ceste podajo s svojim osebnim avtomobilom. Gneče na cestah bo tako manj, obenem pa uporabnikom ne bo treba skrbeti za vožnjo," sporočajo s slovenske policije.

Pristojni odgovarjajo, da policisti za dodatni prevoz ne bodo dobili plačila in da bodo vsa sredstva namenjena obnovi opreme policistov in tudi voznega parka.  | Foto: Gregor Pavšič Pristojni odgovarjajo, da policisti za dodatni prevoz ne bodo dobili plačila in da bodo vsa sredstva namenjena obnovi opreme policistov in tudi voznega parka. Foto: Gregor Pavšič

Policisti ne pričakujejo pritožb taksistov, prav tako niso enaki družbam, kot je Uber

Pri tem poudarjajo, da nova ponudba ni kopija tako imenovanega neuradnega taksija ekipe Zorana Jankovića, ljubljanskega župana, ki z električnimi volkswagen e-golfi ponuja storitve na klic. Policijski prevozi bodo usmerjeni predvsem na avtocesto, zato tudi ne pričakujejo pritožb tradicionalnih družb za prevoze s taksiji. Je to policijska različica Uberja?

Pristojni odgovarjajo, da policisti za dodatni prevoz ne bodo dobili plačila in da bodo vsa sredstva namenjena obnovi opreme policistov in tudi voznega parka. Policija je pred dnevi objavila razpis za dražbo, na kateri bodo prodali 74 odsluženih vozil. Nekatera imajo tudi po več sto tisoč prevoženih kilometrov, zainteresirani kupci pa bodo morali vozila kupiti v paketu in zanje plačati vsaj 50.100 evrov.  

Iskanje prevoza prek aplikacije na pametnem telefonu

Uporabnikom bo na voljo aplikacija za pametni telefon, prek katere bodo lahko rezervirali mesto na zadnjem sedežu policijske octavie RS. Ob registraciji se bodo morali strinjati, da storitev policijskega prevoza opravljajo na lastno odgovornost. Cene za prevoz od Ljubljane do Maribora uradno še niso znane.

Ne pozabite, danes je 1. april ;-).
Ne spreglejte