Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
4. 7. 2024,
6.49

Osveženo pred

2 dneva, 12 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

Natisni članek

Prodaja avtomobilov

Četrtek, 4. 7. 2024, 6.49

2 dneva, 12 ur

Registracije novih avtomobilov v Sloveniji

Podatki za Slovenijo: teh 20 avtomobilov je najbolj priljubljenih

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46
Renault captur | Renault captur je po številu registracij najuspešnejši križanec, skupno pa na lestvici avtomobilov tretji za renault cliom in škodo octavio. | Foto Renault

Renault captur je po številu registracij najuspešnejši križanec, skupno pa na lestvici avtomobilov tretji za renault cliom in škodo octavio.

Foto: Renault

Avtomobilski trg v Sloveniji je po številu novih registracij v prvem polletju zrastel za 3,7 odstotka. Trgovci so prodali (registrirali) tisoč avtomobilov več kot v enakem obdobju lani.

Clio v prvem polletju kot edini z več kot tisoč novimi registracijami. | Foto: Aleš Črnivec Clio v prvem polletju kot edini z več kot tisoč novimi registracijami. Foto: Aleš Črnivec Po številu novih registracij je polletje v Sloveniji na vrhu končal renault clio. Kot edini avtomobil je v prvih šestih mesecih dobil že več kot tisoč novih registracij. To pomeni več kot sto dodatnih registracij v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta. Clio je tako z vrha izrinil škodo octavio, ki pa ostaja blizu cliu in z naskokom pred drugimi avtomobili.

prodaja avtomobilov Slovenija | Foto:

Yaris cross ostaja najvišje uvrščeni neevropski avtomobil. | Foto: Gregor Pavšič Yaris cross ostaja najvišje uvrščeni neevropski avtomobil. Foto: Gregor Pavšič

Volkswagen s petimi modeli v dvajseterici

Skupno je dvanajst modelov uspelo pridobiti več kot 500 novih registracij. Tretji najuspešnejši je renault captur, zelo blizu pa je njegov neposredni tekmec peugeot 2008. Prvo peterico zaključuje toyota yaris cross.

Najuspešnejši Volkswagnov model je tiguan, ki pa je šele na osmem mestu. Pred njim je tudi škoda kodiaq. V uteho Volkswagna je podatek, da imajo med prvo dvajseterico kar pet svojih modelov (tiguan, T-cross, T-roc, taigo, golf).

V prvi dvajseterici tudi kombi renault trafic

V prvi dvajseterici so modeli devetih različnih znamk, od tega so štiri azijske. Presenečenje je visoka uvrstitev renault trafica.

Električnih modelov letos v prvi dvajseterici ni. Mejo po številu registracij na 20. mestu postavlja nissan qashqai s 349 registracijami. Najuspešnejša električna avtomobila, to sta Teslina modela 3 in Y, imata po šestih mesecih 275 oziroma 258 registracij.

Ne spreglejte