Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
6. 2. 2015,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peugeot Citroën Hidria

Petek, 6. 2. 2015, 14.05

8 let

Peugeot in Citroën v Slovenijo pripeljala novih 30 milijonov evrov

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hidria nadaljuje uspešno sodelovanje s koncernom PSA. Francozi so v Idriji sklenili nov 30 milijonov evrov vreden posel. Več kot milijon novih dizlov se bo vžigalo s pomočjo slovenskih grelnih svečk.

Specialisti za zagon dizelskih strojev

Francozi seveda dobro poznajo izkušnje in kakovostne komponente, ki jih to slovensko podjetje lahko ponudi na področju hladnega zagona dizelskih motorjev. Hidria AET bo tako za PSA Peugeot Citroën v letih od 2017 do 2022 dobavljala ogrevalne svečke za njihov najpomembnejši dizelski motor serije DV5Rx, ki izpolnjuje tudi emisijske standarde Euro 6. Na vrhuncu projekta, predvidoma leta 2019, bo Hidria z ogrevalnimi svečkami opremila več kot milijon vozil, proizvedenih v skupini PSA Peugeot Citroën.

Za manj onesnaženja

Skupina PSA Peugeot Citroën je drugi največji proizvajalec dizelskih motorjev na svetu. Hidria danes pokriva 40 odstotkov njenih potreb. S podpisom nove, 30 milijonov evrov vredne pogodbe Hidria od leta 2017 postaja ključni partner skupine PSA. Večina dizelskih motorjev, proizvedenih v Peugeot Citroënu (80 odstotkov), bo namreč opremljena s Hidrijinimi ogrevalnimi svečkami. Te so dimenzijsko prilagojene novemu dizelskemu motorju družbe Peugeot Citroën in nadgrajene z izboljšavami v procesu sestave. Nova Hidrijina svečka bo omogočala še učinkovitejši hladni zagon dizelskega motorja.

Zaradi nje se bo v fazi ogrevanja motorja in med prehodi sistema start in stop v zrak sproščalo tudi manj okolju škodljivih plinov.

Pomembna pogodba za prihodnost podjetja

Pogodba je seveda za Hidrio zelo pomembna, saj ji bo nedvomno pomagala pri nadaljnjem razvoj podjetja, ki za uspešno poslovanje potrebuje svež kapital.

Nov posel je Hidria s tem evropskim avtomobilskim velikanom, ki je zelo prodoren tudi na največjem svetovnem avtomobilskem trgu, kitajskem, sklenila tudi s pomočjo uspešnega sodelovanje v preteklosti, saj s PSA sodeluje že od leta 2006.

Ne spreglejte