Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Četrtek,
16. 6. 2016,
13.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Terenski Avtomoto Peugeot

Četrtek, 16. 6. 2016, 13.38

6 let, 6 mesecev

Peugeot 3008 GT – francoski kremplji bodo rezali konkurenco

Peugeot 3008 GT – dvobarvni estet s kremplji

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Peugeot 3008 GT in GT line | Foto Peugeot

Foto: Peugeot

Peugeot je pohitel s predstavitvijo ekskluzivne izvedenke križanca 3008. Kronanje ponudbe križanca je videti imenitno – še posebej, če bo kupec izbral dvobarvno karoserijo. Motor bo le eden, dizel s 180 "konji".

GT – najbolj vroča Peugeotova kratica ta hip

Peugeot 3008 GT in GT line | Foto: Peugeot Foto: Peugeot

GT in GT line se imenujeta dve opremi, ki bosta veljali za vrh ponudbe modela 3008. Medtem ko bo GT na voljo izključno z najzmogljivejšim dizlom ta hip (dva litra prostornine, 180 "konjev" in samodejni menjalnik), bodo različice GT line na voljo tudi s šibkejšimi motorji in atraktivnimi dodatki. Peugeot v napadu na vrh najhitreje rastočega segmenta očitno ne izgublja časa in razume strateško pomembnost posebnih izvedb, s katero bodo lažje zarezali v športno-terensko pogačo.

3008 GT line – za vse tiste, ki bi radi svojega peugeota 3008 nadgradili s športnimi dodatki, niso pa pripravljeni odšteti več denarja za dražjo izvedbo GT, ki bo na voljo izključno z dvolitrskim dizlom in 180 "konji": | Foto: Peugeot 3008 GT line – za vse tiste, ki bi radi svojega peugeota 3008 nadgradili s športnimi dodatki, niso pa pripravljeni odšteti več denarja za dražjo izvedbo GT, ki bo na voljo izključno z dvolitrskim dizlom in 180 "konji": Foto: Peugeot

Ekskluzivnost v zavetju družinske uslužnosti

Razume se, da bo oprema GT pomenila tudi najvišje cenovno izhodišče, namenjena pa naj bi bila predvsem tistim, ki se v zavetju družinske uslužnosti in privlačnega videza ne bi radi odrekli pridihu ekskluzivnosti, za katerega se zdi, da gre Peugeotu vse bolje in bolje od rok. Izzivalni videz in predrzen nastop nove generacije 3008 smo omenili in pohvalili že ob prvem srečanju v živo, GT in GT line pa ga bosta dvignila še raven višje.

Videz 3008 GT je bolj športen ob običajnih izvedenk – za to poskrbijo obloge blatnikov in serijska, 19-palčna, dvobarvna platišča s t. i. diamantno obdelavo, žarometi svetijo v tehniki LED (možnost doplačia tudi pri drugih različicah 3008), na voljo so posebne barve, najdrznejši pa bodo izbrali dvobarvno kombinacijo s t. i. ostrim poševnim rezom "coupe franche". V primerjavi s cenejšimi brati bo drugačna, drznejša, tudi maska. | Foto: Peugeot Videz 3008 GT je bolj športen ob običajnih izvedenk – za to poskrbijo obloge blatnikov in serijska, 19-palčna, dvobarvna platišča s t. i. diamantno obdelavo, žarometi svetijo v tehniki LED (možnost doplačia tudi pri drugih različicah 3008), na voljo so posebne barve, najdrznejši pa bodo izbrali dvobarvno kombinacijo s t. i. ostrim poševnim rezom "coupe franche". V primerjavi s cenejšimi brati bo drugačna, drznejša, tudi maska. Foto: Peugeot

Športna nota se bo nadaljevala tudi v notranjosti – futuristična notranjost bo obogatena z boljšimi materiali kot pri drugih izvedbah, merilniki bodo digitalni, ljubitelji detajlov pa bodo najbrž navdušeni nad bakreno rjavimi dvojnimi prešivi na armaturni plošči, vratih, sredinskem naslonu in sedežih. Kokpit bodo lahko popestrile celo okrasitve iz pravega, staranega hrastovega lesa.

Kabina peugeota 3008 GT. | Foto: Peugeot Kabina peugeota 3008 GT. Foto: Peugeot

Ne spreglejte