Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
19. 4. 2017,
6.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Opel grandland X Avtosalon Frankfurt 2017

Sreda, 19. 4. 2017, 6.51

6 let, 6 mesecev

Opel grandland X: to bo novi največji Oplov športni terenec

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Opel grandland X | Foto Opel

Foto: Opel

Opel napoveduje svoj največji SUV z imenom grandland X, ki bo 20 centimetrov daljši od mokke X in crosslanda X. Na voljo bo s petimi sedeži, avtomobil pa izpostavlja bogat nabor opreme in vsaj teoretično precej velik prtljažnik. Uradna premiera grandlanda X sledi jeseni v Frankfurtu.

Oplov novi avtomobil si osnovo deli s peugeotom 3008, aktualnim slovenskim in evropskim avtomobilom leta, in novim citroenom C5 aircross. Grandland X bo v ponudbi Opla spadal nad mokko X in novega crosslanda X.

Športni terenec iz Russelsheima bo imel veliko tekmecev

V primerjavi s tema avtomobiloma je daljši za 20 centimetrov. Nemci napovedujejo modernega športnega terenca, ki se bo na avtomobilskem trgu postavil ob bok vozilom, kot so nissan qashqai, seat ateca in že omenjeni peugeot 3008. To bo največji Oplov SUV, ki bo imel prostor za pet potnikov in bo stavil na že znan bogat nabor opreme današnjih avtomobilov iz Russelsheima.

Prtljažnik bo imel od 514 do 1.652 litrov prostora.  | Foto: Opel Prtljažnik bo imel od 514 do 1.652 litrov prostora. Foto: Opel

Stavi na Oplovo preizkušeno tehnologijo in opremo

Medosna razdalja 2,67 metra po trditvah Opla zagotavlja dovolj prostora za peterico potnikov v avtomobilu. Ti bodo imeli na voljo tudi 514 litrov osnovnega prtljažnega prostora, ki ga bo mogoče povečati na 1.652 litrov. Manjkali seveda ne bodo Oplovi preizkušeni sedeži, bogat nabor varnostno-asistenčnih sistemov (radarski tempomat, prepoznavanje pešcev, samodejno zaviranje v sili, zaznava utrujenost voznika …) in komunikacijski sistem OnStar.

Tehnične podrobnosti avtomobila za zdaj še niso znane, poganjali pa ga bodo po predvidevanjih že uveljavljeni motorji General Motorsa in koncerna PSA Peugeot Citroen.

Opel bo grandlanda X predstavil jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, prodajati pa ga bodo začeli v prihodnjem letu.

Opel grandland X | Foto: Opel Foto: Opel

 

Ne spreglejte