Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
18. 3. 2017,
10.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Opel

Sobota, 18. 3. 2017, 10.17

6 let, 7 mesecev

Predpremierno: Opel crossland X prvič pripeljal v Slovenijo #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Opel crossland X | Foto Žare Modlic

Foto: Žare Modlic

Na prvem obisku Slovenije je bil novi opel crossland X. To je družinsko zasnovani crossover, ki bo stal od slabih 15 tisoč evrov naprej in predvidoma letno zapeljal v 700 slovenskih garaž.

Nadgradnja družinske merive s potezami crossoverja

Opel je po premieri na avtomobilskem salonu v Ženevi pripeljal dva nova modela crossland X tudi v Slovenijo. To je avtomobil, s katerim želijo pri Oplu slediti trendom crossoverjev, tako zasnovo pa so dodali tudi svojemu novemu modelu. Ta bo v ponudbi Opla zamenjal merivo oziroma jo nadgradil z evropskim kupcem bolj všečno zunanjo obliko.

Crossland X prinaša zasnovo mehkega crossoverja. Ni tako mišičast in terensko usmerjen kot mokka, zato pa vozniku ponuja vse tiste ključne prednosti crossoverjev. To so predvsem višji položaj sedenja, v primerjavi z merivo se poslavljajo tudi tako imenovana "samomorilska" zadnja stranska vrata, avtomobil lahko zaradi njegove nekoliko večje robustnosti lažje zapeljemo tudi na makadamske ceste. Pri Oplu ne skrivajo, da je crossland X bolj usmerjen k ženskim voznicam.

V nasprotju z merivo ima crossland X klasični način odpiranja zadnjih stranskih vrat. | Foto: Jure Gregorčič V nasprotju z merivo ima crossland X klasični način odpiranja zadnjih stranskih vrat. Foto: Jure Gregorčič

Pomik zadnje klopi za večjo družinsko uporabnost

Vseeno velja, da je avtomobil družinsko usmerjen in da ima večino tistega, kar Opel kot avtomobilska znamka danes lahko ponudi. Zadnja klop ima 15 centimetrov vzdolžnega hoda, s katerim je mogoče prostornino prtljažnika prilagajati od 410 do 520 litrov. Ob položenih sedežih je mogoče prtljažnik povečati do 1.255 litrov.

Crossland X letno za 700 Slovencev?

Opel ima z novim crosslandom X v Sloveniji kar velike načrte. Naročila zanj bodo začeli sprejemati v začetku zadnjega tedna marca, na slovenske ceste pa bodo prvi avtomobili zapeljali poleti. Cenovno bo avtomobil umeščen med corso in mokko. Za zdaj je že znano, da bo vstopni model z 1,2-litrskim 60-kilovatnim motorjem in osnovno opremo selection stal slabih 14.500 evrov.

Letos bodo slovenskim kupcem predvidoma dostavili 400 vozil, prihodnje leto pa okrog 700 vozil.

Bistvo avtomobila je v višjem položaju sedenja. | Foto: Jure Gregorčič Bistvo avtomobila je v višjem položaju sedenja. Foto: Jure Gregorčič

Osnovni crossland X bo v Sloveniji stal 14.490 evrov. | Foto: Žare Modlic Osnovni crossland X bo v Sloveniji stal 14.490 evrov. Foto: Žare Modlic

Ne spreglejte