Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
5. 7. 2018,
4.30

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,99

8

Natisni članek

e-tron quattro Audi

Četrtek, 5. 7. 2018, 4.30

5 let, 9 mesecev

Audi razkriva notranjost novega e-trona quattro

Novost Audija: Takšne rešitve avtomobili še ne poznajo #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,99

8

audi e-tron quattro | Foto Audi

Foto: Audi

Audi je uradno predstavil notranjost svojega prvega električnega avtomobila e-trona quattro. Največja novost bodo doplačljiva zaslona na vratih, ki bosta prikazovala sliko s kamere in bosta nadomeščala klasični stranski vzvratni ogledali.

Zunanjost audija je za zdaj še vedno zakrita. | Foto: Audi Zunanjost audija je za zdaj še vedno zakrita. Foto: Audi Audi zaradi aretacije svojega predsednika Ruperta Stadlerja preživlja težke trenutke, a zaostanek na prodajni lestvici premium razreda za Mercedes-Benzom in BMW letos lovijo s številnimi novimi modeli.

Med temi bo najbolj prelomen novi e-tron quattro, to je prvi povsem električni avtomobil iz Ingolstadta in tako začenja obdobje prave elektromobilnosti ter nove generacije pogona Quattro iz Ingolstadta. Audijev avtomobil bo tekmec podobnim vozilom Tesle, Jaguarja in Mercedes-Benza.

Notranja zasnova izkorišča potencial električnih vozil

Na Danskem so predstavniki Audija uradno razkrili notranjost tega avtomobila, ki ga bodo v popolnosti predvidoma razkrili letos jeseni v ZDA. Na sredinski konzoli vidimo sistem dveh zaslonov na dotik (podobno kot v modelih A8 in A6) in vsaj na prvi pogled je notranjost tipično Audijevska.

Takih zaslonov s projekcijo zunanje in nazaj obrnjene kamere, ki projecira sliko in nadomešča klasični stranski vzvratni ogledali, v avtomobilih še nismo videli. | Foto: Audi Takih zaslonov s projekcijo zunanje in nazaj obrnjene kamere, ki projecira sliko in nadomešča klasični stranski vzvratni ogledali, v avtomobilih še nismo videli. Foto: Audi

Pri Audiju izpostavljajo tudi zvočno zatesnjenost in s tem mirnost vožnje. | Foto: Audi Pri Audiju izpostavljajo tudi zvočno zatesnjenost in s tem mirnost vožnje. Foto: Audi

Digitalna zaslona namesto stranskih vzvratnih ogledal

Izstopata pa dva digitalna zaslona na vratih. Ta bosta doplačljiva, gre pa za sistem digitalnih stranskih vzvratnih ogledal. Dve kameri, ki sta obrnjeni nazaj, bosta projecirali sliko na oba visokoločljivostna štiripalčna zaslona na vratih.

Oba zaslona bosta občutljiva na dotik, saj bo mogoče nastavljati pogled (tudi približevati oziroma oddaljevati sliko), prav tako pa prilagajati pogled glede na pogoje za vožnjo. Zorni kot bo drugačen med vožnjo po avtocesti kot med parkiranjem v testnem urbanem središču.

Skoraj tri metre medosne razdalje za udobje potnikov

Medosna razdalja vozila bo znašala skoraj tri metra, zato pri Audiju napovedujejo veliko prostora za noge potnike. Pred zadnjo klopjo bo dno ravno. Tudi nad glavami naj bi bilo kljub kupejevski zasnovi prostora prostora veliko. Nemci izpostavljajo še vgrajen audio sistem Bang&Olufsen, ki prinaša 16 zvočnikov in ojačevalnik z močjo 705 vatov.

Fotografije notranjosti novega audija e-tron quattro:

audi e-tron quattro | Foto: Audi Foto: Audi

audi e-tron quattro | Foto: Audi Foto: Audi

audi e-tron quattro | Foto: Audi Foto: Audi audi e-tron quattro | Foto: Audi Foto: Audi

audi e-tron quattro | Foto: Audi Foto: Audi

Ne spreglejte