Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 11. 2017,
17.15

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Fiat 500

Četrtek, 9. 11. 2017, 17.15

6 let, 5 mesecev

Novo v Sloveniji: Fiat 500L za družinsko uporabnost in bogato tradicijo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Fiat 500L | Foto Gašper Pirman

Foto: Gašper Pirman

Fiatov družinski prodajni adut ohranja svoje poglavitne lastnosti, ki so prepričevale mlajše družine, a je s prenovo pridobil nekaj tehnoloških bonbončkov in se oblikovno še približal družini 500. V letu 2018 bo našel vsaj 250 kupcev, ki bodo zanj odšteli vsaj 13 tisoč evrov.  

Glede na centimetre prostorna in izjemno svetla potniška kabina

Največji model iz serije 500, ki je zdaj zrasel še za dodaten centimeter, ohranja uporabnost in slog enoprostorca. Dimenzijsko manjša kombilimuzina s svojim prepoznavnim značajem, ki ga poudarijo novi kozmetični elementi, vizualno sledi vsejFiatovi liniji. Kot se za družinskega spremljevalca spodobi, je predvsem v potniški kabini postal prijaznejši do uporabnikov. Volanski obroč in novi merilniki prihajajo z modela 500X, infozabavni sistem pa s povezljivostjo Android Auto in Apple Carplay lovi hitro napredujoče digitalne trende.

Poleg serijskega petpalčnega zaslona je ob izbiri višjih paketov po novem na voljo sedempalčni zaslon na dotik. ki poleg običajnih nalog (slika s kamere za vzvratno vožnjo, avdiosistem, potovalni računalnik, navigacijski sistem 3D) ponuja še nekaj dodatnih funkcij -  Deezer, TuneIn, pregled novic (Reuters), komunikacijo v socialnih omrežjih (Facebook, Twitter) ter navigacijo in promet v resničnem času.

Fiat 500L bo s potniki komuniciral hitreje in s podporo Android Auto in Apple Carplay sledi tehnološkim trendom. | Foto: Gašper Pirman Fiat 500L bo s potniki komuniciral hitreje in s podporo Android Auto in Apple Carplay sledi tehnološkim trendom. Foto: Gašper Pirman

Vase pospravi do pet potnikov, visokih dva metra

V Sloveniji sta s prenovo na voljo dve različici, 500L in 500L Cross, tretja podaljšana različica pa bo na voljo izključno za individualno naročilo. Spremembe so se zgodile tudi pri poimenovanju različic. 500L je ostal 500L, a so mu pri Fiatu dodali dodatek urban, nekdanji trekking je zdaj cross, nekdanji 500L living pa se imenuje 500L wagon.

Tudi v običajni različici naj bi 500L ponujal obilico prostora na vseh treh ravneh. Vanj naj bi se brez večjih težav lahko spravilo 5 odraslih oseb, vsaka od njih pa lahko meri dva metra. K temu močno pripomore serijsko vgrajena pomična zadnja klop, izredno dober počutek v potniški kabini pa ustvarijo številne in velike steklene površine.

Za slovenski trg posebna različica city

Kot so pri uvozniku storili že prej, je tudi pri lansiranju prenovljenega 500L za slovenske kupce izdelan poseben paket opreme city. Gre za tretji paket, ki je sicer na voljo z vstopnimi agregati, a v obratni smeri odličnim razmerjem med ceno in vrednostjo. V kombinaciji z osnovnim 1,4-litrskim atmosferskim agregatom s 70 kilovati in šeststopenjskim menjalnikom se cenovno začne pri 13 tisoč evrih, za 1,3-litrski dizelski agregat multijet z enako močjo bo treba pripraviti vsaj 15.500 evrov. Za robotiziran šeststopenjski menjalnik je treba doplačati okroglega tisočaka. Poleg začetnega popusta, ki je v cenah že upoštevan, vam trenutno pri uvozniku podarijo vinjeto, zimske pnevmatike in petletno jamstvo.

Z manjšo kozmetično prenovo se je približal ostalim družinskim članom. Vizualne spremembe so vidne na nosu vozila, kjer so nameščeni nove dnevne luči, odbijač in maska hladilnika. Na zadku so meglenke premaknili navzdol in spremenili videz odbijača. | Foto: Gašper Pirman Z manjšo kozmetično prenovo se je približal ostalim družinskim članom. Vizualne spremembe so vidne na nosu vozila, kjer so nameščeni nove dnevne luči, odbijač in maska hladilnika. Na zadku so meglenke premaknili navzdol in spremenili videz odbijača. Foto: Gašper Pirman

Pri nas sta na voljo dve različici, 500L in 500L Cross, podaljšana različica bo na voljo izključno po individualnem naročilu. | Foto: Gašper Pirman Pri nas sta na voljo dve različici, 500L in 500L Cross, podaljšana različica bo na voljo izključno po individualnem naročilu. Foto: Gašper Pirman

Nov volanski obroč in števci. V sredini ni več oranžnega potovalnega računalnika, zamenjal ga je prilagodljivi digitalni zaslon. | Foto: Gašper Pirman Nov volanski obroč in števci. V sredini ni več oranžnega potovalnega računalnika, zamenjal ga je prilagodljivi digitalni zaslon. Foto: Gašper Pirman

Različica:

Zasnova in moč motorja:

MENJALNIK

CENA

1.4 16V

4-valjni atmosferski bencinski 16V, 1368 cm3, 70 kW pri 6000 vrt./min, 127 Nm pri 4500 vrt./min

6-stopenjski ročni menjalnik, pogon spredaj

12.990 EUR

1.4 16V T-Jet

4-valjni turbobencinski 1368 cm3, 88 kW pri 5000 vrt./min, 215 Nm pri 2500 vrt./min

6-stopenjski ročni menjalnik, pogon spredaj

16.490 EUR

1.3 16V Multijet

4-valjni turbodizelski 1248 cm3, 70 kW pri ni podatka, ni podatkov o navoru

5-stopenjski ročni ali 5-stopenjski robotizirani menjalnik, pogon spredaj

15.490 EUR

1.6 16V Multijet

4-valjni turbodizelski 1598 cm3, 88 kW pri 3750 vrt./min, 320 Nm pri 1750 vrt./min

6-stopenjski ročni menjalnik, pogon spredaj

18.490 EUR

Ne spreglejte