Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2019,
10.42

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

ford ranger Ford

Petek, 25. 1. 2019, 10.42

5 let, 3 mesece

Manjša posodobitev: ford ranger

Nov motor in več varnosti za najbolje prodajani poltovornjak #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Ford je športno različico pickupa predstavil sredi lanskega leta in jo bo v Evropo pripeljal na sredini letošnjega leta. Skupaj z raptorjem bo v prodajne salone zapeljala tudi posodobljena civilna različica rangerja.

Vizualne spremembe so minimalne - videti je le nov obraz pri različici wildtrak in drugačno obliko meglenk. | Foto: Ford Vizualne spremembe so minimalne - videti je le nov obraz pri različici wildtrak in drugačno obliko meglenk. Foto: Ford

Bolj posodobitev kot prenova

Zaradi majhnih sprememb težko govorimo o celoviti prenovi. Gre za nekakšno posodobitev, ki v največji meri prinaša nove tehnologije, dodatne opcijske elemente in kar nekaj posodobitev pod kovino.

Na zunaj je vidna nekoliko spremenjena oblika meglenk in malenkost drugačen nos pri različici wildtrak. V notranjosti so spremembe prav tako minimalne, nekoliko več novosti pa je skritih očem.

Ranger bo od poleti naprej na voljo z novim dvolitrskim dizelskim motorjem s 97, 127 ali 157 kilovati. Prva dva poganja ena turbina, najmočnejšega dve turbini, zato slednji vsaj z vidika moči zamenjuje ostareli 3,2-litrski petvaljni motor.

ford ranger raptor
Avtomoto Uradno: Ford v Evropo z "divjim" pickupom
Mercedes-benz La Pickup
Avtomoto La Pickup - argentinski starček navdušil tudi v Sloveniji

Na voljo tudi 10-stopenjski samodejni menjalnik

Serijsko bo ranger navor na kolesa prenašal prek štirikolesnega pogona in ročnega menjalnika. V segmentu bo prvič na voljo tudi 10-stopenjski samodejni menjalnik, ki povprečno porabo goriva v primerjavi z odhajajočim modelom izboljša za deset odstotkov.

Pri Fordu pravijo, da je ranger prvi v segmentu, ki je serijsko opremljen s sistemom za zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev in pametnim omejevalnikom hitrosti. Najbolje prodajani poltovornjak v Evropi bo od poleti naprej opremljen še s sistemom prostoročnega zagona motorja, ključavnica pri kesonu pa bo končno del centralnega zaklepanja in se bo zaklenila ali odklenila skupaj s preostalimi vrati.

Keson se bo po novem zaklepal ali odklepal sočasno kot preostala vrata. | Foto: Ford Keson se bo po novem zaklepal ali odklepal sočasno kot preostala vrata. Foto: Ford

Več varnostne opreme in nov 10-stopenjski samodejni menjalnik. | Foto: Ford Več varnostne opreme in nov 10-stopenjski samodejni menjalnik. Foto: Ford

Ne spreglejte