SiolNET. Avtomoto Novice
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nissan IMx – Avto prihodnosti za Nissan, a tudi za Renault in Mitsubishi #foto

1,28

termometer

 | Foto: Nissan
Foto: Nissan

Nissan s študijo IMx napoveduje svoj novi električni crossover, ob tem pa tudi novo platformo električnih vozil za prihodnje nissane, renaulte in mitsubishije. Za leto 2022 obljubljajo tudi samodejno vožnjo.

Nissanov električni crossover prihaja na ceste leta 2020. | Foto: Nissan Nissanov električni crossover prihaja na ceste leta 2020. Foto: Nissan Nissan je nedavno predstavil novo generacijo leafa, najbolje prodajanega električnega avtomobila na svetu, z novo študijo pa napovedujejo novo dobo lastnih električnih in samovozečih vozil. Električni crossover prihaja na ceste okrog leta 2020, ko podobna električna vozila snujejo tudi Volkswagen, Mercedes, Audi …

Visoke obljube in nova platforma, ki si jo bodo delili z Renaultom in Mitsubishijem

Japonci s študijo IMx napovedujejo tako svojo oblikovalsko prihodnost kot tudi nove tehnične rešitve. Študijo poganjata dva elektromotorja (na sprednji in zadnji osi), ki imata sistemsko moč 320 kilovatov in kar 700 njutonmetrov navora. Pri Nissanu napovedujejo novo generacijo baterij s povečano gostoto. O kapaciteti uradno še ne govorijo, omenjajo pa doseg okrog 600 kilometrov.

Platforma bo primerna za razvoj različnih tipov električnih vozil, torej ne le crossoverjev. | Foto: Nissan Platforma bo primerna za razvoj različnih tipov električnih vozil, torej ne le crossoverjev. Foto: Nissan

Nova platforma bo primerna za vozila vseh dimenzijskih razredov

Nissan bo čez dve ali tri leta tako predstavil svoj novi električni avtomobil. To bo torej priljubljeni crossover. Z njim bodo razvili tudi povsem novo platformo za električna vozila, ki si jo bodo delili tudi z Renaultom in Mitsubishijem. Platforma bo primerna za razvoj različnih tipov električnih vozil, torej ne le crossoverjev.

Leta 2022 tudi Nissanova samodejna vožnja

Po napovedih Nissana bodo leta 2022 ta vozila sposobna samodejne vožnje, temu pa so oblikovalci tudi prilagodili notranjost. Ko voznik vklopi samodejno vožnjo, se volanski obroč odmakne stran in pomaga ustvariti občutek večje prostornosti in domačnosti v vozilu. Ob napovedanem razvoju tehnologije bodo avtomobili postali kot dnevne sobe ali moderni »loungi« na štirih kolesih.

V primeru študije IMx sestoji sistem ProPilot iz devetih radarjev, 12 kamer in 16 senzorjev. To zagotavlja 360-stopinjski nadzor okrog vozila, tako da bo avto znal samodejno voziti, pa tudi prepoznati določeno luč na semaforjih in na parkirišču samodejno poiskati prosto parkirno mesto.

nissan IMx | Foto: Nissan Foto: Nissan

nissan IMx | Foto: Nissan Foto: Nissan

nissan IMx | Foto: Nissan Foto: Nissan

nissan IMx | Foto: Nissan Foto: Nissan

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin