SiolNET. Avtomoto Novice
5,72

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Nerodnost BMW: dvoumni oglas razburil Nemce

5,72

termometer

BMW 8
V Sloveniji bo BMW serije 8 poganjal trilitrski štirivaljni dizelski motor z močjo 235 kilovatov (320 "konjev"), stal bo od 113 tisoč evrov naprej. Foto: BMW

Oglas nemškega BMW v nemškem časniku je zaradi dvoumnega slogana dosegel precejšno odmevnost na družbenih omrežjih.

Avtomobilski oglasi so pogosto tarča različnih interpretacij sloganov in tudi časovnega umeščanja kampanje v aktualno dogajanje v svetovni javnosti. BMW je imel s svojo novo serijo 8 nekaj smole že s postavljanjem avtomobila na ulice Benetk (tudi v sklopu filmskega festivala), ki jih je nekaj dni pozneje zalila narasla morska gladina.

Prva vožnja: BMW X5 notranjost Avtomoto Preizkusili smo: To je nova notranja zasnova BMW #foto

Dvojni pomen: avto, ki ukrade dih?

Precej razburjenja je povzročil tudi zadnji tiskani oglas BMW v časniku Suddeutsche Zeitung, ki prav tako promovira serijo 8. Tam je ob tem avtu nemški slogan "Gebaut, um den Atem zu rauen", kar v slovenskem prevodu pomeni, da serija 8 vozniku jemlje oziroma ukrade dih.

Z vidika športnega oblikovanja in zmogljivosti je tak slogan seveda primeren, drugače pa je v primeru umeščanja avtomobila v čas dizelskih afer, zniževanja ogljikovih dioksidov (CO2) in dušikovih oksidov (NOx) ter vse strožjih predpisov za zniževanje avtomobilskih izpustov tudi na ravni Evropske unije.

Oglas v nemškem časniku je postal precej odmeven predvsem na nemških družbenih omrežjih.

V Sloveniji bo BMW serije 8 poganjal trilitrski štirivaljni dizelski motor z močjo 235 kilovatov (320 "konjev"), stal bo od 113 tisoč evrov naprej.

 

 

 

 

 

 

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • sanfrancisco / 06.11.2018. ob 12:38 +2 - 1

  Histerija zaradi dieselskih motorjev. Danes si bolj "eko", če se voziš okoli s starim Grand Cherokijem z bencinskim motorjem 5.2 l kot z malim dizelčkom z Euro 5 ali 6 standardom. Čez nekaj let bodo pa ugotovili porast CO2, ker bencinarji še vedno več požrejo od dieslov.

  +2 - 1
 • drednit / 06.11.2018. ob 12:36 0 0

  Trilitrski -štirivaljnik ali šestvaljnik kot je že desetletja pri bmw?

  0 0
 • slomevzha / 06.11.2018. ob 11:14 0 - 2

  Razen slovenskega prevoda ni videti ničesar, kar bi na kakršenkoli način bilo problematično. "Gebaut, um den Atem zu rauben (in ne "rauen", kot je v prispevku zapisano)" v slovenskem prevodu je "Zgrajen, da ukrade dih".

  0 - 2
delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin