Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
25. 10. 2024,
8.46

Osveženo pred

1 dan, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,35

Natisni članek

Natisni članek

reli Hyundai Rok Turk

Petek, 25. 10. 2024, 8.46

1 dan, 20 ur

Hyundai i20 rally2

Naprodaj najdražji in med ovinki najhitrejši hyundai v Sloveniji

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,35
reli Vipavska dolina Rok Turk | Rok Turk je s sovoznico Blanko Kacin (hyundai i20 rally2) letos spet osvojil naslov državnega prvaka v reliju.  | Foto Uroš Modlic

Rok Turk je s sovoznico Blanko Kacin (hyundai i20 rally2) letos spet osvojil naslov državnega prvaka v reliju.

Foto: Uroš Modlic

Državni prvak v reliju Rok Turk prodaja svoj dirkalnik hyundai i20 rally2.

Avtomoto Najhitrejši avtomobil slovenskih ovinkov: "Daj, pelji ga tokrat ti …"

Rok Turk je letos že sedmič osvojil naslov državnega prvaka v reliju, še pred koncem letošnje sezone pa prodaja svoj dirkalnik. To je hyundai i20 rally2, dirkalnik po specifikaciji razreda Rally2 (nekoč R5), ki z izjemo peščice tovarniških specialk Rally1 s svetovnega prvenstva predstavlja najvišji razred mednarodnega relija. Turkov dirkalnik ima letnico 2021, odpeljanih pa med 50 in 60 relijev.

Tak avtomobil se brez vključenega davka prodaja za 210 tisoč evrov. Prav gotovo ga lahko označimo ne le za najhitrejši (med ovinki, ne pa na ravni ceste zaradi krajšega prenosa v menjalniku), temveč tudi najdražji Hyundaijev avtomobil v Sloveniji.

Turk je s tem dirkalnikom začel voziti leta 2022, z izjemo letošnje sezone pa so njegov dirkalnik tudi najemali različni vozniki v Italiji. Turk je pred letošnjo sezono vzdrževanje za dirkalnik od italijanske ekipe Friulmotor preselil v Slovenijo k ekipi Servis Podlesnik Rally Sport.

Želja po novem i20 rally2 s specifikacijo 2025

Želja Turka je kupiti nov dirkalnik, a predpogoj za nadgradnjo je prodaja obstoječega. Državni prvak bo ostal pri Hyundaijevem avtomobilu, a ker bodo Korejci kmalu predstavili različico z letnico 2025, je namen pridobiti najnovejši dirkalnik. Turk je v preteklosti za Hyundai Motorsport že izpeljal več testiranj, enako se bo z omenjeno novo različico domnevno zgodilo tudi prihodnji mesec.

Hyundai Motorsport, ki ima sedež v Nemčiji, je letos napovedal vnovični resnejši razvoj dirkalnika i20 rally2. Konkurenca na trgu je vse ostrejša. Prodajno gre najboljše Škodi, ki je nedavno izdelala že svoj šeststoti dirkalnik rally2 (oziroma prej R5), letos pa je na dirke uspešno vstopila tudi Toyota z dirkalnikom yaris GR rally2.

Ne spreglejte