Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2013,
7.58

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mercedes-Benz Hyundai Lincoln Audi Jeep Kia Toyota Volkswagen Fiat

Petek, 8. 2. 2013, 7.58

10 mesecev, 2 tedna

Mercedes, Lincoln in Hyundai zmagali na super bowlu 2013

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letos je bilo med finalom Super Bowla predvajanih petnajst avtomobilskih oglasov. Ob različnih meritvah njihove uspešnosti so se zelo različno odrezali, tako da oglaševalskega zmagovalca letos ni.

Beyonce premagala športnike, pa tudi oglaševalce

V letošnjem finalu lige ameriškega nogometa je bila poleg zmagovalcev, Baltimore Ravensov, največ pozornosti deležna pevka Beyonce s svojim dvanajstminutnim nastopom ob polčasu Super Bowla. Takoj za tekmo in glasbo pa je še tretji pomembni del tekme – oglasi.

Ker je v oglaševanje vloženo toliko denarja, so oglaševalske agencije in naročniki takoj po tekmi poskrbeli z začetkom analize uspehov njihovih oglasov. Rezultate so naročniki pridobivali z različnimi metodami, posledično pa so tudi rezultati zelo različni.

Mercedes je sprožil največji odziv občinstva

Glede na večji odziv občinstva na oglaševani proizvod po ogledu oglasa, je bil najuspešnejši oglas Mercedes-Benza. V oglasu Willem Dafoe igra hudiča, ki igralcu ponudi mercedesa v zameno za njegovo dušo, ta pa se na koncu odloči, da je njegova duša vredna več kot 29.000 dolarjev.

Po tej meritvi sta se najslabše odrezala Volkswagen in Lincoln z oglasom Phoenix.

Največ možnosti za povečanje prodaje ima Lincoln

Po meritvah, ki uspešnost oglasov merijo glede na število gledalcev in časovno izpostavljenost, torej kdaj med tekmo se je oglas predvajalo in koliko gledalcev je takrat sedelo pred televizijskim zaslonom, je največ možnosti za uspešno prodajo v prihodnje dosegel Lincoln z oglasom za MKZ. Lincolnu sledijo Audi z oglasom za S6, hyundai genesis in kia forte in kia sorento.

Gospodinjstva so najbolj spremljala Hyundaia

Trideset tisoč anonimnih gospodinjstev je sodelovalo v meritvah TiV-a. Z gledanjem tekme prek osebnega videorekorderja so pri TiV-u izračunali deset oglasov, ob katerih je bilo občinstvo najbolj dejavno in jih je spremljalo z največjim zanimanjem. Tretje mesto TiV-ove lestvice je zasedel Hyundai z oglasom Ekipa, deveto mesto Audi z Maturantskim plesom in deseto Volkswagen z oglasom Pridi noter. Postani srečen.

Ne spreglejte