Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 5. 2016,
11.11

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Vsebino omogoča Autocommerce d.o.o.

Foto: Mercedez-Benz

Natisni članek

Mercedes-Benz advertorial

Petek, 27. 5. 2016, 11.11

3 mesece, 1 teden

Mercedes C: prostoren karavan, ki je več kot zgolj avtomobil

Vsebino omogoča Autocommerce d.o.o.

Foto: Mercedez-Benz

Mercedes-benz razreda C

Eleganten, nežen, a hkrati pogumno pompozen, osvežujoč, predvsem pa razgibano sodoben – Mercedes karavan razreda C je avtomobil, iz katerega nikakor ne boste želeli izstopiti.

Za elegantne vožnje do večernega zmenka ali sproščujočega potepanja po najbolj neraziskanih kotičkih sveta – novi karavan razreda C bo vaš najboljši sopotnik v različnih cestnih izbirah. Prepriča tako s prefinjenim in razgibanim videzom kot z neverjetno izpopolnjeno tehnologijo, s katero bo vsaka vožnja pravi užitek.

Privid ali resničnost: živahna in udobna sodobna eleganca

Nova oblika karavana razreda C je še veličastnejša, novi dizajn deluje že ob prvem očesnem stiku –razkošne linije se spretno povezujejo in na celotnem vozilu ustvarijo popolno in malo bolj živahno obliko.

Elegantna oblika, ki je opazna predvsem na sprednjem delu avtomobila, se spretno zaključi v zadnjem delu, na katerem pride do izraza živahnejši in nekoliko bolj športen duh avtomobila.

Z novim karavanom razreda C boste lahko poiskali svojo skrito vozniško žilico in se preizkusili v različnih voznih različicah. Stikalo DYNAMIC SELECT namreč omogoča pet voznih programov za bolj učinkovit, udoben ali športni način vožnje (ECO, COMFORT, INDIVIDUAL, SPORT, SPORT+).

Sredinska konzola  navdušuje tako z luksuznim dizajnom. Za pravo tehnološko izkušnjo poskrbi radio s povezljivostjo Bluetooth za prostoročno telefoniranje in dvema priključkoma za USB  | Foto: Sredinska konzola navdušuje tako z luksuznim dizajnom. Za pravo tehnološko izkušnjo poskrbi radio s povezljivostjo Bluetooth za prostoročno telefoniranje in dvema priključkoma za USB

Že ob prvem stiku z notranjostjo avtomobila boste začutili veličino dizajna, ko boste prvič zagnali avtomobil, pa se dokončno prepričali, da je to maček, ki ga boste želeli slišati presti v vseh svojih nadaljnjih cestnih vragolijah. To je zvok, ki vam bo takoj zlezel pod kožo in vas dokončno zasvojil.

Ko se boste usedli v karavan razreda C, boste začutili njegov pravi jaz – udobna športna oblika, premišljene podrobnosti, ki so jim dodali kanček prefinjene elegance, ustvarijo tisto okolje, v katerem bo vsak voznik našel pravi navdih za novo vožnjo – zaradi udobja, predvsem pa zaradi sofisticirane tehnologije, za katero stoji veliki Mercedes-Benz.

Dobrodošla novost notranjosti vozila je sredinska konzola, ki navdušuje tako z luksuznim dizajnom kot s praktičnostjo, posebno vzdušje pa ustvari tudi posebna svetlobna rešitev, ki zagotavlja stoodstotno udobje – tako med vožnjo kot med postanki.

Pri oblikovanju notranjosti so pri Mercedez-Benz veliko pozornosti namenili tudi udobju med vožnjo. Ergonomična vožnja ponuja popolno udobje tako na kratkih razdaljah kot da daljših družinskih potovanjih. Prav družinam je karavan razreda C še posebej pri srcu, saj poleg prostornega udobja ponuja tudi varnost na najvišji tehnološki ravni.

Družinski avtomobil z značajem divjega pustolovca

Vrhunski inženirji Mercedes-Benza so s karavanom razreda C ustregli željam in zahtevam družin, ki ne iščejo samo prefinjene estetike, ampak tudi in predvsem udobje, prostornost in varnost.

Otroci se na zadnjih sedežih počutijo odlično, vožnja je umirjena in tiha, popoln užitek pa jim ponuja predvsem prostornost. Udobno se namestijo in imajo hkrati še dovolj prostora za svoje številne pripomočke in plišaste sopotnike, s katerimi si popestrijo izlete in potovanja.

Na sprednjih sedežih so starši lahko brez skrbi, saj je njihov novi karavan opremljen z vrhunskim varnostnim sistemom. Multimedijska platforma pa vsako vožnjo spremenil v drugačno doživetje.

Varno in brezskrbno na vsakem ovinku

Mercedes-benz razreda C | Foto:

Inženirji Mercedes-Benz so v vseh modelih razreda C naredili še en pomemben korak v zagotavljanju varnosti med vožnjo:

- Serijski sistem COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS velja za enega boljših avtomobilskih varnostnih sistemov na trgu. Med vožnjo je ves čas na preži: spremlja varnostno razdaljo in tako voznika v primeru nevarnosti pravočasno vizualno in zvočno opozori. Če zazna nevarnost trka, lahko sistem vozniku pomaga pri zaviranju in v primeru neodzivnosti voznika samodejno zmanjša hitrost.

- Serijski sistem ATTENTION ASSIST bo postal nepogrešljiv voznikov asistent. Visokotehnološki sistem spremlja voznikovo krmiljenje in pri znakih utrujenosti in možnosti sekundarnega spanca voznika vizualno in zvočno opozori, da je čas za počitek.

- Izpopolnjeni varnostni sistemi ob primeru nesreče: karavan razreda C poleg zračnih mehov za voznika in sovoznika vsebuje tudi bočne zračne zavese.

- Sistem PRE-SAFE PLUS za zaščito potnikov v potniški kabini: serijski sistem prepozna kritične vozne okoliščine in po potrebi preventivno aktivira varnostne sisteme, ki lahko zmanjšajo nevarnost poškodb vseh potnikov.

- Serijska pritrdilna mesta ISOFIX na zadnji klopi.

Prostornost z veliko začetnico: samo spakirajte in odpotujte!

Karavan razreda C se lahko pohvali tudi z izjemno prostornostjo, tako v kabini kot v prtljažniku. Velik prtljažni prostor s 490 litri prostornine zagotavlja idealne predpogoje za brezskrbno pot – tako za neumorne pustolovce kot družinske raziskovalce.

Prtljažnik lahko v hipu prilagodite svojim potrebam po prostornosti – z zložljivo zadnjo klopjo lahko pridobite še dodatnih 1.100 litrov prostornine.

Praktična je tudi preprosta funkcija za prostoročno odpiranje zadnjega prtljažnika HANDS FREE ACCESS – vaš prtljažnik se bo odprl s premikom noge pod zadnjim odbijačem.

Nova oblika karavana razreda C je še veličastnejša, novi dizajn deluje že ob prvem očesnem stiku. Odlikuje ga udobje, prostornost in varnost. Postal bo popoln sopotnik za zabavna družinska potovanja. | Foto: Nova oblika karavana razreda C je še veličastnejša, novi dizajn deluje že ob prvem očesnem stiku. Odlikuje ga udobje, prostornost in varnost. Postal bo popoln sopotnik za zabavna družinska potovanja. Parkiranje še nikoli ni bilo tako preprosto!

Pri Mercedes-Benz so se zelo dobro lotili tudi reševanja težavnega parkiranje – vzvratno ali bočno, to sploh ne bo več težava, tudi v najmanj prostornih predelih urbanega naselja. 360-stopinjska kamera namreč zagotavlja popolno preglednost pri parkiranju in tako hkrati poskrbi tudi za varnost vseh udeležencev v prometu.

Multimedijsko doživetje na vsakem ovinku

Novi karavan razreda C je veliko več kot samo avtomobil. Je tisti avtomobil, ki bo poskrbel za posebno vozno doživetje celotne družine. Multimedijski in navigacijski sistem še nikoli ni bil tako preprost in intuitiven.

Za pravo tehnološko izkušnjo poskrbi radio s povezljivostjo Bluetooth za prostoročno telefoniranje in dvema priključkoma za USB. Opcijsko pa svoje visokotehnološke zahteve lahko zadovoljite s TV-Tunerjem, zvočnim sistemom za prostorski zvok Burmester, digitalnim radiom DAB ali projekcijskim zaslonom Head-up.

Razred C v treh dovršenih različicah

Razred C še nikoli ni požel toliko zavidljivih pogledov in še nikoli ni izžareval tolikšnega glamurja. Je pravi poklon klasični eleganci in sodobnemu temperamentnemu duhu.

Limuzina bo uresničila vaše sanje po avtomobilski popolnosti. Vožnja z njo bo pravi užitek, vaši cilji pa brezmejni. | Foto: Limuzina bo uresničila vaše sanje po avtomobilski popolnosti. Vožnja z njo bo pravi užitek, vaši cilji pa brezmejni.

V treh modelih zadovoljuje okuse in potrebe vseh različnih voznikov: limuzina, coupe in karavan so tista C-trojica, ki bo pri Mercedez-Benz pustila največji pečat v smislu prefinjenega dizajna, udobnosti in varnosti – solo, v dvoje ali v družbi najmlajših.

Coupe za raziskovanja v dvoje in za vse tiste, ki jih privlači bolj športni dizajn. | Foto: Coupe za raziskovanja v dvoje in za vse tiste, ki jih privlači bolj športni dizajn.

 

Ne spreglejte