Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2015,
9.31

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mercedes-Benz 4MATIC advertorial

Sreda, 23. 9. 2015, 9.31

2 meseca, 2 tedna

Mercedes-Benz GLC: Lep, pameten, sposoben

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako nekako bi ga lahko opisali, kot je najpogostejši nabor vsake mladenke in njene mame, kaj bi si želela omožiti v družino.

GLC je metroseksualec – sicer možat, vendar so njegove »mišice« ravno pravšnje, da ne deluje kot surov vojak. Je nekoliko zaobljen, vendar dovolj samozavesten, da ve, da bo prepričal marsikateri okus.

Je GLC za na teren ali v mesto?

Če vprašate moško populacijo, bo seveda trdila, da za na teren, prileze čez še tako strašljiv hrib, da je na kožo pisan športnim dušam. Če pa bi izzvali z enakim vprašanjem dame, bi trdile, da je odličen za v mesto.

Je visok in pregleden, udoben, tako da se da zlahka zdržati vsa zunajšolska udejstvovanja in razvažanja otrok, in predvsem varen, da mu zaupamo najdragocenejše – družino. Ker pa so predvsem dame še posebej občutljive na videz, ni skrbi, da jim ne bi prijal na pogled tako zunaj kot v notranjost, saj so vgrajeni luksuzni materiali, kar mu daje pečat izbranega okusa.

Zanjo in zanj

Varnost je za vsakogar temeljni kamen. Pri Mercedesu vedo, kako jo spraviti na kar najvišjo raven. Najbogatejša izbira asistenčnih sistemov poskrbi za vse faze vožnje, tako za varno vožnjo, ob nevarnosti, ob nezgodi in po nezgodi. Za vsako fazo ima vgrajene različne varnostne sisteme.

V višave pa so inženirji pognali tudi menjalnik, saj z 9 prestavami omogoča hitro in gladko pretikanje v višje prestave, kar mu omogoča ohranjanje oziroma stopnjevanje moči, zmanjšanje hrupa in tudi varčnost pri porabi. Tak menjalnik pripomore k daljši življenjski dobi samega menjalnika in udobju v vožnji.

Ker je menjalnik samodejni, resnično lahko presojo prepustite v roke tehnologiji, za nepoboljšljive romantike pa sta na voljo tudi obvolanski ročici Direct Select.

Kot na oblaku …

Povsem novo podvozje je zmožno vrhunsko blaži kakršnekoli tresljaje, ki se prenašajo na avto. Sistem zračnega vzmetenja air body control da modelu GLC krila, saj bo občutek med vožnjo, kot bi se peljali z limuzino najvišjega razreda.

Tudi stalno vklopljen sistem bo na slabših ali mokrih podlagah omogočil lažje speljevanje, ker ga ni potrebno vklapljati, ne izgublja odzivnega časa za poseganje. Ta pogon je serijski.

Motorna paleta je varčna, saj ima model GLC funkcijo za zagon in zaustavitev ECO. To pomeni, da ta funkcija zaustavi motor, kadar avto stoji, ali pa vsaj zmanjša količino plina, če ga ne potrebuje toliko za delovanje. S tem se zmanjša količina škodljivih izpustov v zrak. Nič pa ne nadomesti racionalne vožnje voznika, ki lahko s slogom vožnje tako porabo in s tem onesnaževanje precej zmanjša.

Ne spreglejte