Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
14. 12. 2016,
11.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Mercedes-Benz razred E

Sreda, 14. 12. 2016, 11.49

6 let, 6 mesecev

Mercedes-benz E coupe: dvovratni avtomobil po meri elegance in dinamike

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Mercedes-Benz razred E coupe | Foto Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je razkril novo generacijo razreda E v kupejevski izvedbi, ki prihaja na ceste prihodnjo pomlad. Takrat bodo na voljo štirje motorji, pozneje pa tudi najbolj zmogljive in najdražje različice AMG. Uradne cene za avtomobil še niso znane.

Dimenzijsko in finančno med kupejevskima izvedbama razreda C in S

Kot je napovedoval že uradni Mercedes-Benzov videonapovednik, je nova generacija razreda E coupe oblikovno dokaj podobna enakim izvedbam na osnovi razredov C in S. V primerjavi s prejšnjo generacijo je avtomobil 12,3 centimetra daljši, 7,4 centimetra širši, ima pa tudi 11,3 centimetra daljšo medosno razdaljo. Pri Mercedes-Benzu obljubljajo več prostora v notranjosti avtomobila: potniki na zadnjih sedežih bodo imeli dobrih sedem centimetrov več prostora za svoje noge.

V notranjosti je kupejevska izvedba praktično enaka limuzinski, enako velja tudi za tehnično podporo varnostno-asistenčnim sistemom in samodejni vožnji.

Avtomobil bo sprva na voljo z enim dizelskim motorjem  in tremi bencinskimi, ki bodo imeli moč od 135 do 245 kilovatov.  | Foto: Mercedes-Benz Avtomobil bo sprva na voljo z enim dizelskim motorjem in tremi bencinskimi, ki bodo imeli moč od 135 do 245 kilovatov. Foto: Mercedes-Benz

Sprva en dizelski motor in trije bencinski, športne različice AMG in štirikolesni pogon sledijo pozneje

Avtomobil bo sprva na voljo z enim dizelskim motorjem in tremi bencinskimi, ki bodo imeli moč od 135 do 245 kilovatov. Vsi modeli bodo opremljeni s samodejnim devetstopenjskim menjalnikom. Pozneje bodo sledile še močnejše različice, razred E coupe bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom.

Razred E coupe je serijsko opremljen s podvozjem direct suspension, zato je v primerjavi z limuzino 1,5 centimetra bližje cesti. Avtomobil tako izžareva uglajeno in dinamično podobo, ki gradi na skoraj 50-letni tradiciji tega modela. Prvega je Mercedes-Benz razkril leta 1968, pozneje pa je razred E coupe nekaj časa nastopal tudi pod imenom CLK.

Ne spreglejte