Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 3. 2018,
14.13

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Toyota Avtosalon Ženeva 2018

Torek, 6. 3. 2018, 14.13

6 let, 1 mesec

Legendarna toyota supra se vrača #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Toyota supra | Foto Reuters

Foto: Reuters

Eden najpopularnejših avtomobilov v Ženevi je zagotovo dirkalna toyota supra, ki odkrito napoveduje cestno različico za leto 2019.

Prihod dirkalnika odkrito napoveduje serijsko proizvodnjo

Vsi ljubitelji športnih avtomobilov ali legendarnega Toyotinega športnika supra so ob razkritju dirkalnika le veselo ploskali. S prihodom dirkalnega koncepta je postalo uradno, da bo prihodnje leto na ceste zapeljala peta generacija modela.

Kar zadeva koncept, je celoten videz podrejen čim krajšim časom na dirkališčih, zato je poln aerodinamičnih dodatkov. V oči najprej padeta ogromen zadnji difuzor in fiksen zadnji usmerjevalnik zraka. Če v mislih odstranimo ta dva dodatka, si lahko v grobem že predstavljamo, kakšen videz bo imela serijska različica.

Za zmanjšanje skupne mase so sprednji in zadnji odbijač, zaščito odbijača, zadnji difuzor, pragove, pokrov motorja in zadnji usmerjevalnik zraka izdelali iz ogljikovih vlaken. Vsa stekla so izdelana iz lahke plastike.

V mislih odstranite velik usmerjevalnik zraka in difuzor in dobili boste serijsko toyoto supra. | Foto: Reuters V mislih odstranite velik usmerjevalnik zraka in difuzor in dobili boste serijsko toyoto supra. Foto: Reuters

Dirkaška notranjost v konceptu je podrejena čim hitrejšim časom na dirkališčih. | Foto: Toyota Dirkaška notranjost v konceptu je podrejena čim hitrejšim časom na dirkališčih. Foto: Toyota

Za zdaj le koncept, ki pa napoveduje serijsko različico v letu 2019. | Foto: Toyota Za zdaj le koncept, ki pa napoveduje serijsko različico v letu 2019. Foto: Toyota

Špartanska notranjost, kakršna mora biti za dirkalnik

Nič manj ni osupljiv pogled na potniško kabino, ki je podrejena dirkanju. Osamljen školjkast sedež, oskubljena armaturna plošča in dirkalna kletka so namenjeni le dirkanju. Koncept se lahko pohvali še z notranjimi deli vrat iz ogljikovih vlaken in hitro snemljivim volanskim obročem.

Na uradne številke bomo morali še malce počakati, a pri oddelku Gazoo Racing so uporabili klasično zasnovo – motor spredaj, pogon zadaj.

Ne spreglejte