SiolNET. Avtomoto Novice
1,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Lada niva

Uradno iz Rusije: še tri leta in na cestah bo nova lada niva

1,26

termometer

Lada niva |  | Foto: AvtoVAZ
Foto: AvtoVAZ

Ruski AvtoVAZ, del Renaultove avtomobilske skupine, predstavlja skico nove generacije lade nive. Ta na ceste, tokrat že s petero vrat in tudi dnevnimi svetili LED, prihaja čez tri leta.

Renault bo skladno z novo strategijo, ki jo je včeraj predstavil predsednik Luca di Meo, v prihodnje ponujal manj posameznih modelov, z njimi pa bo meril na nekoliko višji cenovni segment. To bo ponudilo več prostora za še vedno samostojni znamki znotraj koncerna, romunsko Dacio in rusko Lado. Obe bosta izdelovali svoje avtomobile, a pri tem bosta izkoriščali Renaultovo modularno platformo CMF-B. Obe znamki bosta letno na tej platformi (renault clio, renault captur, nissan juke …) izdelali milijon avtomobilov.

Renault 5 Avtomoto Legendarna renault petka se vrača #foto

Nova lada niva za leto 2024

Dacia je tako napovedala svoj nov večji športni terenec bigster, ruski AvtoVAZ pa novo generacijo lade nive. Lada trenutno na ruskem trgu z modeloma granta in vesta ohranja 20-odstotni tržni delež. Novo nivo bodo na ceste poslali leta 2024, je potrdil predsednik družbe AvtoVAZ Yves Caracatzanis.

Za zdaj je na voljo le skica nive, ki ne skriva nekaterih vzporednic s tem robustnim in brezčasnim ruskim terenskim vozilom. Lada niva bo imela dnevna svetila LED v obliki črke L, nad njimi skrite smernike in očitno skrite (najbrž podobno kot juke v zadnji del stranskega stekla) kljuke zadnjih stranskih vrat. Niva bo glede na skice imela četvero stranskih vrat, ne več le dvoje.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin