Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2016,
8.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Hyundai

Foto: Bojan Puhek

Natisni članek

nogomet nagradna igra advertorial Marinko Galič Hyundai i30

Četrtek, 30. 6. 2016, 8.54

2 meseca, 1 teden

Koliko golov sprejme prestižni Hyundai i30?

Vsebino omogoča Hyundai

Foto: Bojan Puhek

Hyundai i30 | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Avtomobil Hyundai i30 se je z mladimi nogometaši NK Šmartno podal na nogometno tekmo in odigral vlogo vratarja, ki je v nasprotju s pravimi vratarji žoge rade volje sprejemal.

Prenovljeni Hyundai i30, ki ga odlikujeta neustrašen športni značaj in prestižen videz, je zelo priljubljen družinski avtomobil. Kupcem so ga predstavili leta 2011 na avtosalonu v Frankfurtu in od takrat z zunanjo obliko in prostornostjo ter dobrimi voznimi lastnostmi prepričuje številne voznike. Lahko bi rekli, da je pravi lepotec med Hyundaiji in odličnjak pri preizkusnih trkih Euro NCAP.

Tudi na nogometnem igrišču se je izkazal kot vrhunski soigralec. Ekipa mladih nogometašev NK Šmartno ga je sprejela z odprtimi rokami, ko je namesto vratarja prevzel gol.

Hyundai i30 žoge nogomet | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Otroci so se z obiskom Hyundaija razveselili nove naloge – v seriji preizkusov je bil tokrat pred njimi tretji eksperiment, in sicer so morali v prtljažnik i30 naložiti čim več nogometnih žog. V nogometni evforiji v času evropskega prvenstva smo jih zlahka navdušili za ta test.

Hyundai i30 je z veseljem odigral vlogo vratarja, le da je v nasprotju s pravimi vratarji ta žoge sprejemal. Za otroke je vredno kdaj pa kdaj tudi prekršiti kakšno pravilo.

Tudi vas sprašujemo – koliko žog smo spravili v prtljažnik Hyundaija i30?

Odgovorite na nagradno vprašanje – med vsemi, ki se bodo odločili za pravo število žog, bomo izžrebali tri srečneže, ki bodi prejeli repliko nogometne žoge Beau, s katero igrajo reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu.

Istočasno bomo med vsemi, ki ste sodelovali v nagradni igri Hyundai, izžrebali tudi enega nagrajenca, ki bo prejel pravo nogometno žogo Beau.

Hyundai i10 | Foto:

Zlati libero Marinko Galič stavi na številko 40

Marinko Galič | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K. Za nasvet, da se boste lažje odločili, smo se obrnili na velikana slovenskega nogometa Marinka Galiča.

Zlati libero je kot odgovor na našo uganko izbral številko 40. Ali je ta odgovor pravilen, boste izvedeli prihodnji teden, ko bodo otroci razkrili pravo številko.

Marinko Galič je bil nogometaš zlate generacije slovenskega nogometa, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 66 tekem. Leta 2000 se je uvrstil na evropsko prvenstvo, leta 2002 pa na svetovno prvenstvo, obakrat je blestel kot vrhunski prosti branilec.

Marinko je nogometno pot začel leta 1991 v klubu FC Koper, končal pa jo je v nogometnem klubu Interblock Ljubljana.

Po končani karieri si je uresničil dolgoletno željo – v Mariboru je pod Pekrsko gorco odprl svoj športni center.

Hyundai i30 je narejen predvsem za evropske kupce

Najbolje prodajani hyundai, ki ponuja veliko avtomobila za ugodno ceno, vabi z dinamično obliko, prefinjeno notranjostjo, šeststopenjskimi menjalniki in dvema novima motorjema. Kupce bolj kot z racionalnimi podatki vabi s prefinjeno oblikovano notranjostjo, na tem področju so Korejci zelo napredni.

Hyundai i30 žoge nogomet | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Z izborom bogate opreme spada v nižji srednji razred in ima prtljažnik prostornine 378 litrov, kar je za 38 litrov več kot predhodnik. Poleg petvratnega in karavanskega Hyundaija i30 je na voljo tudi trivratna karoserijska različica. Karavan je 18,5 centimetra daljši od kombilimuzinskega i30, razvijali pa so ju istočasno. Karavanska različica s 528-litrskim prtljažnikom spada med večje v razredu.

Hyundai i30 se zlahka spogleduje z najmočnejšo konkurenco v svojem razredu na trgu.

Poraba motorja 1.4 CRDi z največjo močjo 66 kW na testnem krogu: 5,8 l/100 km

Mestno: 4,4 l/100 km
Po avtocesti: 6,4 l/100 km
Umirjeno: 3,8 l/100 km
Športno: 7,7 l/100 km

Dolžina testnega kroga 141,4 km; 16,7 km mesto, 44,9 km avtocesta, 38,9 km podeželje umirjeno, 40,9 km podeželje športno.

Stara celina najpomembnejši trg za korejski avtomobil

Hyundai Motor je četrti največji proizvajalec avtomobilov na svetu in se lahko pohvali z globalno raznovrstno ponudbo vozil, ki ji prav Evropa daje značilen ton, saj imajo v Russelsheimu v Nemčiji enega svojih ključnih razvojno-raziskovalnih centrov. Proizvodnja poteka v češki vasici Nošovice na meji s Slovaško. Testni center so postavili znotraj dirkališča Nurburgring in njihovi novi modeli, med katerimi je tudi junaški i30, imajo izrazito evropsko noto.

Hyundai i30 žoge nogomet | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Glavni poudarki zmogljivega športnika

  • šeststopenjski samodejni menjalnik,
  • šeststopenjski ročni menjalnik,

  • sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko (DCT), ki je na voljo z obema 1,6-litrskima dizelskima motorjema in 1,6-litrskim bencinskim motorjem GDI,

  • sedem zračnih varnostnih blazin (dve čelni, dve stranski, dve varnostni zavesi in za doplačilo zračna blazina za zaščito voznikovih kolen),

  • kamera za vzvratno vožnjo z zaslonom na vzvratnem ogledalu,

  • številne elektronske varnostne funkcije – elektronski nadzor stabilnosti (ESC), sistem upravljanja stabilnosti vozila (VSM),

  • tih motor,

  • trinivojski sistem prezračevanja/hlajenja,

  • biksenonski žarometi, meglenke ter dnevne LED-luči,

  • majhna poraba goriva,

  • poskočnost in odzivnost,

  • visoka raven udobja,

  • agresivna šesterokotna maska motorja daje občutek moči in značaja, ki ga vozniki od Hyundaia pričakujejo,

  • dvojna panoramska sončna streha,

  • standardno nameščeni zadnji spojler za aerodinamično učinkovitost,

  • električno nastavljiv voznikov sedež.

Različice motorjev:

1.6 T-GDi bencinski motor z največjo močjo 186 KM pri 5.500 vrtljajih na minuto in največjim navorom 265 Nm pri 1.500–4.500 vrtljajev na minuto.

1.6 GDi bencinski motor z največjo močjo 99 kW (135 KM) pri 6.300 vrtljajih na minuto in največjim navorom 164 Nm pri 4.850 vrtljajih na minuto.

1.6 MPi bencinski motor z največjo močjo 88 kW (120 KM) pri 6.300 vrtljajih na minuto in največjim navorom 156 Nm pri 4.850 vrtljajih na minuto.

1.4 MPi bencinski motor z največjo močjo 73,6 kW (100 KM) pri 6.000 vrtljajih na minuto in največjim navorom 134,4 Nm pri 3.500 vrtljajih na minuto.

1.6 CRDi dizelski motor z največjo močjo 81 kW (110 KM) pri 4.000 vrtljajih na minuto in HP z največjo močjo 100 kW (136 KM) pri 4.000 vrtljajih na minuto, oba imata največji navor 280 Nm pri 1.500–3.000 vrtljajih na minuto.

1.4 CRDi dizelski motor z največjo močjo 66 kW (90 KM) pri 4.000 vrtljajih na minuto in največjim navorom 240 Nm pri 1.500–2.500 vrtljajih na minuto.

 

Preberite še:

Preverite, ali ste uganili, koliko žog gre v Hyundai i20

Ko svetovna uspešnica Hyundai i20 zapelje na nogometno igrišče

Ste uganili, koliko nogometnih žog gre v prtljažnik Hyundaija i10? Preverite!

Izziv: rešite nogometno-avtomobilistično uganko

Ne spreglejte