Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2016,
8.48

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Hyundai

Video: Dean Gostimirovič

Foto: Bojan Puhek

Natisni članek

advertorial Hyundai Hyundai i10 nogomet

Četrtek, 9. 6. 2016, 8.48

2 meseca, 2 tedna

Ste uganili, koliko nogometnih žog gre v prtljažnik Hyundaija i10? Preverite!

Vsebino omogoča Hyundai

Video: Dean Gostimirovič

Foto: Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

En teden nazaj smo vas spraševali, koliko nogometnih žog gre v prtljažnik avtomobila Hyundai i10, ki obožuje mestne vožnje in je z veseljem pomagal pri treningu nadobudnih nogometašev.

Uganki smo prišli do dna s pomočjo mladih zvezd slovenskega nogometa

Ker se bližajo počitnice, smo dali matematiko na stran, se raje odpravili na nogometno zelenico in kar tako, recimo z eksperimentom, preizkusili velikost prtljažnika Hyundaija i10. Poglejte, koliko žog smo našteli.

Je imel Nastja Čeh prav?

Pri iskanju rešitve smo se obrnili tudi na Nastjo Čeha, nekdanjega kapetana slovenske reprezentance, ki zdaj igra za člansko ekipo NK Drava Ptuj. Kakšen rezultat je napovedal? "Mislim, da bi šlo v prtljažnik Hyundaia i10 približno 28 nogometnih žog," je napovedal Nastja Čeh, ki tudi sam vozi mestni avto. No ja, dober poskus, a pravega števila žal ni našel.

Pa vi – ste uganili?

Ste uganili število žog, ki gredo v prtljažnik Hyundaija i10? Če ste se pridružili ugibanju, ste z odgovorom na vprašanje sodelovali tudi v nagradnem žrebanju za originalno nogometno žogo Beau, podarili pa bomo tudi štiri replike.

Preverite, ali ste med nagrajenci

Pravilni odgovor na vprašanje Koliko žog gre v prtljažnik Hyundaija i10 je 18! Med vsemi pravilnimi odgovori smo izžrebali štiri nagrajence, ki vsak prejme repliko nogometne žoge Beau.

Nagrajenci so:

Rok Lindič

Lucijan Ficko

Samo Podgornik

Marko Kauran

Čestitamo!

Spremljajte nas še naprej, saj naših ugank še ni konec!

Hyundai i10 – spektakularno prostoren, pa tudi očarljiv in udoben

 | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Pravijo, da se vse dobre stvari dobijo v majhnih paketih, in to dokazuje urbani Hyundai i10, ki je bil s posebno skrbnostjo razvit v Hyundaijevem evropskem centru. i10 se ponaša z izjemno natančnostjo izdelave ter skrbno izbranimi materiali. Je urbani evropski avtomobil, ki na mestne ulice prinaša novo raven sloga in prefinjenosti.

Njegova atletska podoba je rezultat privlačnih, stilsko dognanih in dinamičnih proporcev. Na pogled širši in nižji od konkurenčnih vozil se ponaša z resnično športnim profilom. Udobje in prostornost sta sinonim za i10. Visoko kakovostni materiali so izbrani, da vam polepšajo vsako vožnjo, saj vas razvaja s številnimi priročnimi funkcijami.

Malček, ki se lahko kosa z velikimi

Pohvali se lahko z iskrivo vodljivostjo, v ozkih mestnih ulicah vas bo očaral s svojo simpatično navihanostjo, na odprtih cestah pa vam bo vzel sapo z izjemnimi voznimi lastnostmi. Tako bi lahko rekli, da je majhen le na prvi vtis, saj njegove lastnosti govorijo drugače:

  • Že res, da je Hyundai i10 urbani malček, a ima prostoren prtljažnik – z 252 litri ima namreč največji prtljažnik v razredu mestnih malčkov. Ob podrtih sedežih (60 : 40) se prtljažnik poveča na 1.046 litrov.
  • Druga generacija Hyundaia i10 je od predhodne daljša za osem in širša za 6,5 centimetra, za pol centimetra pa so podaljšali tudi medosno razdaljo.
  • Kabina je dovolj prostorna za prevoz petih oseb na krajših mestnih in primestnih razdaljah.
  • Na avtocesti porabi več kot v mestu, kjer porabi manj kot pet litrov.
  • Ima odlično zvočno izolacijo. Ima trivaljni bencinski motor, vendar se značilnega hrupa.
  • Drzen, oster in športen videz ter lepo oblikovana dvobarvna notranjost ter ergonomsko urejena kabina.
  • Svetlobna telesa so oblikovana z vpadljivimi sprednjimi "ledicami" …
  • Na cesti je zanesljiv.
  • Ima dovolj visok položaj sprednjih sedežev in odličen pregled na cesto.
  • 5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov.

Različice motorja:

1.0-litrski bencinski motor z delovno prostornino 998 ccm doseže največjo moč 48,5 kW (66KM) pri 5.500 vrtljajih na minuto in največji navor 95,2 Nm pri 3.500 vrtljajih na minuto.

1.2-litrski bencinski motor z delovno prostornino 1.248 ccm doseže največjo moč 64 kW (87KM) pri 6.000 vrtljajih na minuto in največji navor 120,7 Nm pri 4.000 vrtljajih na minuto.

1.0-litrski LPGi motor v Bi-Fuel izvedbi s pogonom na LPG in bencin se ponaša s še večjo ekonomičnostjo. Preklapljanje med bencinom in plinom je samodejno.

Ste vedeli, da ima Hyundai i10 večjega brata i20? Preizkusimo še njega!

Priznajmo, nogometno-avtomobilska uganka nas je zelo zabavala, zakaj je zato ne bi ponovili. Odločili smo se, da na preizkus pošljemo še večjega sorodnika – Hyundai i20.

Si tudi tokrat upate ugibati z nami? Spremljajte nas čez en teden, ko vam bomo zastavili novo uganko.

 | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

 

 

 

Ne spreglejte