SiolNET. Avtomoto Novice
2,46

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Trikrat cenejša: to je kitajska kopija tesle

2,46

termometer

Eden izmed številnih kitajskih proizvajalcev električnih avtomobilov Xpeng je na začetku predstavil svoj prvi model G3, ki vizualno zelo spominja na teslin model X. V samo enem mesecu so prejeli že skoraj dva tisoč prednaročil.

Xpeng G3 Foto: Xpeng

polnilnice Tesla Ionity Avtomoto "Ubijalci" Tesle: Prihajajo tudi v Slovenijo, a še nimajo tega

V enem mesecu so prepričali že dva tisoč kupcev

Xpeng G3 Foto: Xpeng Lansko poletje je bilo na Kitajskem skoraj 500 različnih proizvajalcev električnih avtomobilov. Eden izmed njih je podjetje Xpeng, kjer so na domačem avtosalonu predstavili model G3. Bolj kot z zmogljivostmi so pritegnili pozornost javnosti predvsem s številnimi podobnostmi s teslinim modelom X.

Zunanji videz je vsaj do določene mere spremenjen, a podobnost s sprednjega dela je več kot očitna. Nekoliko bolje je zadaj, kjer so kitajski oblikovalci pokazali vsaj določeno mero inovativnosti. Pri oblikovanju notranjosti pa so pozabili na vse in skoraj v celoti kopirali obliko modela X.

V oči seveda najprej zbode pokončno postavljen zaslon na dotik. Položaji ikon, oblike in celo oblikovanje so na las podobni tistim v tesli X. Grafično identični so tudi digitalni merilniki in linije na armaturni plošči. Vodilni v podjetju pravijo, da so prvi proizvajalec, ki lahko zatrese tla Tesli in jih premaga na vseh področjih.

XPENG G3 EV, avtomobil Foto: Infografika: Marjan Žlogar

Komentarji

9

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • vladojan / 24.01.2019. ob 21:29 +5 - 1

  Podcenjevanje Kitajcev je velika neumnost. Pridni, skromni in sposobni so. Ozrimo se okoli sebe. Vse tehnološko naprednega nosi oznako Made in China.

  +5 - 1
 • avtobusar / 26.01.2019. ob 11:03 +4 - 1

  Kitajska premore več kot polovico svetovnega prebivalstva in ima največjo ekonomsko rast (BDP). Glede na njihovo pridnost, disciplino in skromnost, bodo kmalu povozili vse ostale. Tesle zagotovo ne bom nikoli kupil (je predraga), bom počakal na - kitajca.

  +4 - 1
 • renata1 / 28.02.2019. ob 13:09 +1 0

  Le kdor je že bil na Kitajskem lahko sodi kaj in kako !Midva (s soprogom) sva že prečesala Kitajsko po dolgem in počez in veva kaj se tam dogaja. Nihče - ampak nihče več jih ne zaustavi. Trump bo še na kolenih prosil za drobtinice z njihove mize. Tako tehnološko kot tudi intelektualno, da ne govorim finančno - nihče več jim ne pride blizu. Naš drugi tir bi oni zgradili za 400 M. mi pa imamo zopet T6. Hrvati so dali most na Pelješac gradi Kitajčkom, pa bo narejen več kot solidno pa še poceni bo.

  +1 0
delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin