SiolNET. Avtomoto Novice
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako je električni Fordov pickup vlekel 450 ton #video

0,45

termometer

Ford je z zgornjim posnetkom dodobra razburkal javnost. V njem električni prototip modela F-150 vleče vagone v skupni dolžini treh nogometnih igrišč s skupno maso 450 ton.

Ford F-150 electric | Foto: Ford Foto: Ford

Glavni cilj: prehiteti Teslo

Američani se zavedajo, da mora biti električni pickup v vseh točkah enakovreden običajni različici, in to je le eden izmed dokazov, da Ford F-150 electric | Foto: Ford Foto: Ford bo električni F-150 zmožen opravljati prav vse. Za lastnike je pomembna predvsem vlečna moč, pri čemer očitno prihajajoči električni prickup ne zaostaja. Potem ko je prototip poskusno vlekel vagone, so vanje naložili še 42 povsem novih običajnih modelov. Skupna masa vsega tovora je bila v tej točki višja kot 450 tisoč kilogramov.

Seveda produkcijski model ne bo zmožen povleči takšnega mase. Razlika je ali to lahko stori za nekaj metrov ali pa mora to početi na daljši rok. Vsekakor pa je posnetek dokaz, da bo električni F-150 povsem enakovreden običajni različici, kar zadeva vlečno moč.

Ford je s tem tudi uradno potrdil razvoj električnega pickupa ter dokazal, da hitijo z razvojem. Predvsem želijo prehiteti Teslo in na trg prvi poslati takšen model.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin